Michael Woods, Puy de Dôme'nin Zirvesini Fethediyor: 2023 Fransa Turu'nda Etkileyici Zafer
222

2023 Fransa Bisiklet Turu: 9. Etap | Saint-Léonard-de-Noblat'dan Puy de Dôme'ye

Tarihinin en ikonik volkanı, Puy de Dôme'yi fetheden kişi, etkin bir kaçışla 9. etap zaferine ulaşan Michael Woods oldu. Tadej Pogacar ve Jonas Vingegaard arasındaki nefes kesen düello, yarışın son 1.5 km'sinde yaşandı. Sloven bisikletçi, 8 saniye kazandı, ancak Danimarkalı, sarı mayoyu korumayı başardı.

 

Etabın Öne Çıkanları

Etap başladığında, saat 13.41'de, 169 bisikletçi Raymond Poulidor'un köyü Saint-Léonard-de-Noblat'dan harekete geçti. Hızla öne çıkan 14 sürücü; Clément Berthet, Michael Woods, Guillaume Boivin, Matteo Jorgenson, Gorka Izagirre, Matej Mohoric, Neilson Powless, Pierre Latour, Mathieu Burgaudeau, David De La Cruz, Alexey Lutsenko, Victor Campenaerts, Jonas Abrahamsen ve Jonas Gregaard oldu. Peleton, bir süre zorlu bir takip sergileyerek Mattias Skjelmose ve Alberto Bettiol'u geri almayı başardı.

Aksiyon dolu etabın diğer yüzünde, Matteo Jorgenson, yarışın son 47 km'sinde önemli bir harekete geçti. Mohoric, Burgaudeau, Powless ve De La Cruz onun peşine düştü, ancak De La Cruz mekanik bir sorunla durmak zorunda kaldı.

Son Dakika Aksiyonu

Etabın bitimine 3 km kala, Jorgenson 1'20'' öndeyken Mohoric, arkadaşlarını arkasında bıraktı. Ancak, Woods hızla karşıya geçerek Slovenyalıyı da geçti. Puy de Dôme'ye ulaştığında, Woods son 450 metreyi solo tamamladı ve Avrupalı olmayan ilk zaferi elde etti.

Pogacar, etabın bitimine 1.5 km kala hızını artırdı. Vingegaard, tepki göstermeye çalışsa da, Pogacar çizgiyi 8 saniye önce geçti. Ancak, Vingegaard, ilk dinlenme gününe 17 saniye önce genel liderliği korumayı başardı.

Bu etap, yarışın seyrini belirleyen sürprizli ve heyecan dolu bir yarış oldu. Woods'un olağanüstü zaferi ve Pogacar ile Vingegaard arasındaki çekişmeli düello, yarışın önümüzdeki bölümlerinde neler olacağını merakla beklememize neden oluyor. Bu düzeydeki bir bisiklet turunda, her şey bir anda değişebilir ve bu da Fransa Turu'nun en büyük cazibesini oluşturur. 9. etabın ardından, bu yarışın sonuna kadar neler olacağını tahmin etmek oldukça zor. Ancak bu, onu izlemeyi daha da heyecan verici hale getiriyor.

Gökhan Demirtaş

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği