Meteoroloji'den Bolu'ya Kritik Hava Uyarısı... BoluNet
222

Bolu'da Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı: Vatandaşlar Tedbirli Olmalı

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bolu ve çevresinde kuvvetli sağanak yağış ve fırtına beklenildiğini duyurdu. 25 Temmuz 2024 Perşembe günü saat 13.30'dan itibaren başlayacak olan yağışların, 26 Temmuz 2024 Cuma günü saat 19.00'a kadar etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Özellikle öğle saatlerinden itibaren etkisini arttıracak olan gök gürültülü sağanak yağışların, Bolu genelinde 21-50 kg/m² arasında yağış bırakması bekleniyor.

 

Vatandaşlar İçin Muhtemel Tehlikeler

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve fırtına ile birlikte oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Olası tehlikeler arasında yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, ani sel ve su baskınları ile heyelan riski bulunuyor. Ayrıca, yağış anında kuvvetli rüzgarın da etkili olacağı tahmin ediliyor.

 

Kuvvetli Yağışın Etkileri

 

Bolu ve çevresinde beklenen kuvvetli yağışlar, sel ve su baskınlarına neden olabilir. Özellikle dere yatakları ve su baskınına açık alanlarda yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önem arz ediyor. Aynı zamanda kuvvetli rüzgar nedeniyle ağaç devrilmeleri ve çatı uçmaları gibi olaylar da yaşanabilir.

 

Yetkililerden Uyarılar

 

Bolu Valiliği ve ilgili kurumlar, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını ve su baskını riski olan bölgelerden uzak durmalarını tavsiye ediyor. Ayrıca, sürücülerin de yol koşullarına dikkat etmeleri ve ani su baskınlarına karşı hazırlıklı olmaları gerektiği vurgulanıyor.

 

Hava Durumu Beklentileri

 

Hava sıcaklıklarının iç ve kuzeybatı kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Bolu'da parçalı yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak ve yağışlar belirli aralıklarla devam edecek.

 

Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarılar

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bolu dahil 15 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayımladı. Bolu, Ankara, Adana, Çankırı, Kocaeli, Sakarya, Kırıkkale ve Karabük için sarı kodlu uyarı yapılırken, Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Bartın ve Düzce için turuncu kodlu uyarı verildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtirken, turuncu kod hava durumunun tehlikeli olduğunu ve hasar ile kayıpların oluşabileceğini işaret ediyor.

 

Bolu ve çevresindeki vatandaşlar, kuvvetli yağış ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olmalı, yerel yetkililerin uyarılarını takip ederek gerekli önlemleri almalıdır.


 

Bu Haber BoluNet Tarafından Hazırlanmıştır Bolu ve çevresindeki en güncel, doğru ve güvenilir haberlere ulaşmak için BoluNet'i takipte kalın!

Bolu'nun kalbinden haberler, analizler ve özel içerikler sadece bir tık uzağınızda: www.bolunet.com.tr

Haberlerimizle ilgili düşünce ve görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Sizden gelen geri bildirimler, BoluNet'in daha iyi bir haber kaynağı olmasına yardımcı oluyor. Haber önerilerinizi ve yorumlarınızı bize iletmek için bolunet@bolunet.com.tr adresine yazabilirsiniz.

Daha fazla bilgi, derinlemesine analiz ve Bolu ile ilgili güncel haberler için lütfen bizimle kalın!

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği