Mera Diplomasisi: Sınırı Geçen İnek İki Ülke Arasında Köprü Oldu... BoluNet
222

Sınırın Ötesine Kaçan İnek: Yeşil Otun Peşinde Bir Diplomat

 

Bazen sıradan hayatlar, olağanüstü hikayelere gebe olur. Artvin'den Gürcistan'a uzanan bir inek, bize sadece sınırların ne kadar keyfi olduğunu değil, aynı zamanda yeşil otun peşinde bir diplomat olabileceğimizi de gösteriyor.

 

Ülkemizde doktorlar, mühendisler ve diğer meslek gruplarından insanların yurt dışına göç etme hikayelerine alışkınız. Ancak bu kez sahneye çıkan bir inek, göç hikayelerine yeni bir soluk getiriyor. Artvin'in sakinlerinden bir inek, sıradan bir hayatı geride bırakıp, Türkiye-Gürcistan sınırını aşarak uluslararası sularda yeni maceralar aramaya karar verdi.

 

Bir sabah, Borçka'nın huzurlu meralarını terk eden bu inek, kendi Brexit'ini gerçekleştiriyor. Sınır tellerini aşan inek, Gürcistan'ın Kırnati köyüne ulaşıyor ve orada yeni bir hayat kuruyor. Yeni dostlar ediniyor, yeni meralar keşfediyor. Belki de bu inek, iki ülke arasındaki dostluğun en masum elçisi.

 

Sınırlar, insanlar ve hayvanlar için ne kadar da anlamsız. Bir inek bile, uluslararası ilişkilerdeki katı kuralları alt üst edebiliyor. Biz insanlar, sadece pasaportlarımızı değil, bazen kalplerimizi de sınırların ötesine taşımalıyız. Belki o zaman, bu inek kadar özgür ve mutlu olabiliriz.

 

BoluNet

Bu haber İHA'dan alınarak, BoluNet tarafından uyarlanmıştır.

 

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği