Memura Ara Zam Var mı?
222

Yüksek enflasyonla beraber, geçim şartlarının günden güne daha zor hale geldiği dönemde memurlarda ara zam bekliyor.

Memur maaş zammı, son olarak Temmuz’da asgari ücrete gelecek ara zammın ardından kamu kurumlarında çalışanların gündeminde yer almaya devam ediyor. Memur maaşı ve asgari ücret maaşları arasındaki makasın daralmasıyla yeni zam oranları merak ediliyor.

En düşük emekli aylığının 7.500 TL’ye çıkartılmasının ardından asgari ücrete de Temmuz ayında zam yapılacağı bizzat Cumhurbaşkanı tarafından duyurulmuştu.

Bu iki gelişmenin ardından seçim öncesinde memurların gözü kulağı da ara zamda yer alıyor. Memur maaşlarına beklenen ara zam haberleri sosyal medyanın ve kamu çalışanlarının gündeminden düşmüyor.

Ankara kulislerine yansıyan bilgilerde, seçim öncesi memur maaşlarına %20 ile %30 arasında zam yapılacağı iddia edildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın memur maaş zammını öne çekmeyi planladığı, zam haberini de bayramdan hemen sonra durabileceği iddia ediliyor.

Memur ara zammı ile ilgili hükümetin memur maaşlarına yapacağı ara zam oranı henüz resmiyet kazanmasada, memurların beklentisi seçim öncesi dönemde ek zam verilmesi için bir adım atılması bekleniyor.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği