Libya ve Fas'ta Doğal Afetler: Binlerce Kişi Hayatını Kaybetti!...BoluNet
222

DOĞAL AFETLER FAS VE LİBYA'YI VURDU: BİNLERCE KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Libya ve Fas, son günlerde yaşanan doğal afetlerle sarsıldı. Libya'nın doğusunda meydana gelen sel felaketi ve Fas'ta yaşanan deprem, bu iki ülkeyi derinden etkiledi.

Libya: Sel Felaketi

Libya'nın Derne kentinde yaşanan şiddetli yağışlar sonucu sel felaketi meydana geldi. Kentte 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 7 bin kişi kayboldu. Sel suları, cadde ve sokaklarda metrelerce yüksekliğe ulaştı. Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, uluslararası yardım çağrısında bulundu. Derne Belediye Meclis Üyesi Ahmed Emdur, kentin yıkık bir hal aldığını ve acil uluslararası müdahaleye ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Birleşmiş Milletler (BM) Libya İnsani Yardım Koordinatörü Georgette Gagnon, sosyal medya üzerinden Libya'nın doğusundaki yerel otoritelerin desteklenmesi adına acil müdahale ekibini görevlendirdiğini açıkladı. Türkiye, Libya'ya yardım elini uzattı. AFAD, Libya'ya 150 arama kurtarma personeli, çadır ve ihtiyaç malzemeleri gönderileceğini duyurdu.

Fas: Deprem Felaketi

Fas'ta 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, başta Rabat olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerinde hissedildi. Fas İçişleri Bakanlığı, depremde 800'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Depremin merkez üssü, Marakeş’in El-Huz bölgesi olarak belirlendi. Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, bu depremin ülke tarihinde son yüzyıldaki en büyük deprem olduğunu duyurdu. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Fas'ta yaşanan depremde hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Bu iki ülkeyi etkileyen doğal afetler, uluslararası toplumun dayanışma içinde olmasının önemini bir kez daha gösterdi. Hem Libya hem de Fas'ta yaşanan bu trajik olaylar, doğal afetlere karşı alınacak önlemlerin ve uluslararası yardımın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği