Libya'da Tarihi Felaket: 5 Bin Ölü, 10 Bin Kayıp!...BoluNet
222

Libya'da Yaşanan Sel Felaketi: Doğu Bölgeleri Yasa Boğdu

Libya'nın doğusunda, dün başlayan ve 40 yıldır görülmemiş şiddetteki yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketi, tüm dünyanın gözlerini bu bölgeye çevirdi. Derne kentinde ölü sayısının 5 bin 200'e ulaştığı, Kızılhaç'ın ise kayıp kişi sayısının 10 bin olduğunu duyurduğu bu felakette, Libya hükümeti bölgeyi 'afet bölgesi' ilan etti ve ülkede 3 günlük yas ilan edildi.

"Daniel" adlı fırtınanın etkisiyle Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerini vuran yağışlar, bölgedeki yaşamı durma noktasına getirdi. Derne'deki yol ve köprü ağının tamamen çöktüğü, Suse kentinde bir mahallenin sel sularıyla tamamen dolduğu belirtildi. Libya Ulusal Birlik Hükümeti, Derne'deki yol ve köprü ağının yeniden inşası için 300 milyon dinar (yaklaşık 67 milyon dolar) ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, sel felaketinin en çok etkilediği Derne'deki hastanenin kullanılamaz durumda olduğunu, yaralıların ve ölülerin sahra hastanelerine nakledildiğini belirtti. Libya hükümeti, sel felaketi nedeniyle uluslararası yardım çağrısında bulundu.

Meteoroloji verilerine göre, Cebel el-Ahdar bölgesinde kaydedilen yağış miktarı yaklaşık 400 milimetreyi buldu. Libya hükümeti, selden etkilenen bölgelere 60 milyon dinar (yaklaşık 12 milyon dolar) tahsis ettiğini duyurdu.

Türkiye, Libya hükumeti tarafından yapılan uluslararası yardım çağrısına kayıtsız kalmayarak, 150 su üstü ve su altı arama kurtarma personeli, çadır ve çadır içi malzeme, kurtarma araçları, botlar ve jeneratörlerle yardım göndermeye hazırlanıyor.

Bu felaket, doğal afetlerin ne kadar yıkıcı olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Libya'nın bu zor günlerinde uluslararası topluluğun dayanışma içinde olması büyük önem taşıyor.

BoluNet

Fotoğraf:İHA

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği