LGS'ye Son 24 Saat: İşte Bilmeniz Gereken Tüm Detaylar ve Tavsiyeler
222

Merhaba değerli okuyucularım,

LGS'nin gerçekleşeceği yarın tarihinde neler yapılması gerektiği ve sınav süreci hakkında tüm detayları sizler için bir araya getirdik. Öncelikle tüm öğrencilere sınavlarında başarılar dilerim. İşte tüm detaylar:

  1. Sınav Günü Hazırlıklar: Öğrencilerin sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az 2 kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmaları gerekiyor. Sınav giriş belgelerinizi de unutmayın.

  2. Sınav Süreci: Sınav, iki oturum halinde uygulanacak. İlk oturum saat 09.30'da başlayacak ve sözel derslerden toplam 50 soru sorulacak. Öğrencilere 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturum ise saat 11.30'da başlayacak, matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 sorunun yöneltileceği bu oturumda ise öğrencilere 80 dakika süre verilecek. İki oturum arasındaki 45 dakikalık sürede öğrenciler, okul bahçelerine çıkabilecek, ihtiyaçlarını giderebilecek.

  3. Cevap Anahtarı: Sınav sonrasında, cevap anahtarının Bakanlığın internet sitesinde yayımlanması bekleniyor. Sınav kitapçıklarını bir gün sonra sınava girdiğiniz okullardan alabilirsiniz.

  4. Sınav Sonuçları: Merkezi sınav sonuçları 26 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

  5. LGS Tercih ve Yerleştirme Süreci: Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlatılacak.

Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileriz. Sınav stresine yenik düşmeden, bilginize güvenin ve sakin kalın. Hepinize başarılar dilerim.

Elif Demirci

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği