Kurban Bayramı Kapıda - Türkiye'nin ve Bolu'nun Göklerinden Notlar
222

 

Bir bayram daha kapıda, dostlar. Kurban Bayramı. Et kokusu, ciğer ikramları ve trafik sıkışıklığı. Sonra mı? Bir hafta boyunca Türkiye'nin hemen hemen her yanından yankılanan "Aman, eti fazla kızartma," nasihatleri.

Gel gelelim hava durumuna... Ah, bu hava durumu... Türkiye'de hava nasıl, Bolu'da hava nasıl? Merak edenler için pırıl pırıl bir analiz geliyor. Anlatacağım, endişelenmeyin.

İstanbul'da bayramın birinci günü, geleneksel yaz sıcağıyla karşılanıyoruz. Daha ilk gün terli kaftanlar, serin köşeler, nane limon suları... Güneş, tam bir "Hoş geldin, bayram!" edasıyla en tepeden bizi kavuruyor. Lakin, İstanbul sakinlerine bir önerim var, o da deniz kenarlarını tercih etmek. Unutmayın, kavurucu yaz sıcağında en güzel serinlik deniz kenarında!

İkinci gün, gök gürültülü sağanak yağış var. Gözlüğü olanlar için işkence, arabası olanlar için "Allah'ım neden bugün yıkadım ki?" seansları... Hem de bayramın ortasında! Yine de, biliyorum ki çocuklar sevinecek. Çünkü hangi çocuk yağmurlu bir günde bile evde kalmak ister ki? Hadi, şemsiyeleri alın ve dışarı çıkın. Sonuçta, yaşamak dediğin, biraz da ıslanmaktır.

Ankara'da bayramın üçüncü günü, açık ve güneşli. Asfaltın üzerinde yumurta kızartabilecek sıcaklıkta. Biliyorsunuz, başkentte sıcaklık, neredeyse politik iklim kadar değişken olabiliyor. O yüzden, sıcağa karşı koyabilmek için bol bol su içmeyi unutmayın.

Ve nihayet, Bolu... Ah, Bolu... Bolu'da hava durumu, sanki bayram hediyesi gibi. Bayramın dördüncü gününde Bolu, serin ve bulutlu bir hava ile karşılıyor bizi. Bolu dağlarının serin esintisi, bayramın son gününde adeta bir ferahlık sunuyor. Çayınızı alıp, pencereleri açın, içeri dolan mis gibi dağ havasını içinize çekin.

Bir bayram daha geçiyor işte... İçinde sıcak, serin, yağmurlu, güneşli, her türlü hava durumunu barındıran bir Kurban Bayramı... Yine de unutmayın, en önemli hava durumu, kendi iç hava durumunuzdur. Bayramın neşesi, sevdiklerinizle birlikte olmanın huzuru, hepsini katmerliyor.

Herkese mutlu, sağlıklı, huzurlu bir Kurban Bayramı dilerim. Unutmayın, her hava durumu güzeldir, siz onu yaşamayı bilin yeter.

Aydın karataş

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği