Kredi Kartı Borçlarıyla Alım Gücü Telafisi: Ateş'ten Eleştiri! TÜİK Verilerini Değerlendiriyor: Enflasyon Tahminleri Aşıldı!  Ateş, Emekli Zammını Gündeme Taşıdı!...BoluNet
222

TÜRKER ATEŞ'TEN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ: "EMEKLİLERİN HAKKI İHLAL EDİLİYOR"

BOLU - CHP Bolu Milletvekili ve aynı zamanda uzun geçmişi olan gazeteci ve yazar olan Türker Ateş, sosyal medya üzerinden AKP'yi sert bir dille eleştirdi. Ateş, ülkedeki ekonomik sorunlara ve emeklilere yapılan zamma dikkat çekti.

Türker Ateş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "AKP hükümeti zoru başarıyor: Faiz oranları artarken, enflasyon da yüksek baz etkisine rağmen yükselişini sürdürüyor. TÜİK'e göre; enflasyon, Ağustos'ta aylık %9,09 ve yıllık %58,94 olarak tahminler Enflasyonda ertelenen fatura büyümesi," ömrü kullanıldı.

Ateş, yüksek enflasyon oranlarına bağlı olarak büyüme gücünü erittiğini ve bu durum karşısında halkın kredi kartı borçlanmasında hızlı bir şekilde arttığına dikkat çekerek batağa saplanacağını, "Yüksek enflasyon nedeniyle alım gücünde yaşanan erime, kredi kartları ile borçlanarak otomatik olarak yapılandırılmaya çalışılıyor" dedi.

Ancak milletvekilinin en dikkat çekici eleştirisi emeklilere yapılan zamma yönelik oldu. Emeklilere yüzde 25 zam yaparak onları oyalamaya çalışarak çalışan Ateş, "Emekliyi yüzde 25 zamla oyaladınız... Emekliler seyyanen değil, ek zam istiyor! #EmekliKabineyeSesleniyor" hashtagi ile gündeme taşıyor.

Türker Ateş'in bu eleştirileri, hem sosyal medyada büyük yankı uyandırdı hem de muhalefetin hükümete yönelik eleştirilerini pekiştirdi. Ateş, bu paylaşımlarıyla kamu haklarına sahip olmaktan çıkıp usta bir siyasetçi ve gazetecilik çalışmalarını bir araya getirerek genişletti.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği