Kredi Kartı Borçlarında Rekor Artış: Vatandaş Faize Mahkûm...BoluNet
222

"Borç Bize Uçtu: Türker Ateş’ten Kredi Kartı Tsunamisi Uyarısı"

 

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Türkiye'deki kredi kartı borçlarının çarpıcı bir şekilde arttığını ve ekonomik krizin etkilerinin her geçen gün daha da derinleştiğini açıkladı. 2018 yılından bu yana kredi kartı borçlarının 15 katına çıktığını belirten Ateş, 2024 yılı itibarıyla bu borçların 1 trilyon 309 milyar lirayı aştığını ifade etti. Ayrıca, tüketici kredilerindeki batık oranlarının da önemli ölçüde arttığını vurguladı. 2023 sonunda 29 milyar 443 milyon lira olan takibe düşen tüketici kredileri, 2024 yılının ilk üç ayında 33 milyar 887 milyon liraya yükseldi​ .

 

Türker Ateş, yüksek faiz oranlarının ve enflasyonun dar gelirli vatandaşları daha da zor duruma soktuğunu belirterek, "Faiz artışları ne dövizin ateşini düşürmeye ne de enflasyonu dizginlemeye yetiyor. Sadece dar gelirlilerin hayatta kalmasını zorlaştırıyor" dedi. Seçim sonrası kredi kartlarına getirilecek kısıtlamaların yoksullaşmayı daha da derinleştireceğini ifade eden Ateş, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi​.

 

Vatandaşların ekonomik krizle başa çıkabilmek için zorunlu olarak kredi kartlarına yöneldiğini belirten Ateş, vergi ve kamu ödemelerinde de kredi kartı kullanımının arttığını, bu ödemelerdeki artışın yıllık bazda %170 oranında olduğunu kaydetti. Ayrıca, market ve alışveriş merkezi harcamalarının da %111 oranında arttığını, bu durumun ekonomik krizin boyutlarını daha da belirgin hale getirdiğini söyledi​​.

 

Ateş’in açıklamaları, Türkiye'deki ekonomik krizin derinliğini ve bunun toplumun farklı kesimlerine olan yansımalarını net bir şekilde ortaya koyuyor. Ekonomik sorunların çözümü için daha sürdürülebilir ve adil politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Ateş, mevcut politikaların dar gelirli kesimler üzerindeki yükünü hafifletecek adımların atılmasının önemine dikkat çekti​​.

 

Bu Haber BoluNet Tarafından Hazırlanmıştır Bolu ve çevresindeki en güncel, doğru ve güvenilir haberlere ulaşmak için BoluNet'i takipte kalın!

Bolu'nun kalbinden haberler, analizler ve özel içerikler sadece bir tık uzağınızda: www.bolunet.com.tr

Haberlerimizle ilgili düşünce ve görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Sizden gelen geri bildirimler, BoluNet'in daha iyi bir haber kaynağı olmasına yardımcı oluyor. Haber önerilerinizi ve yorumlarınızı bize iletmek için bolunet@bolunet.com.tr adresine yazabilirsiniz.

Daha fazla bilgi, derinlemesine analiz ve Bolu ile ilgili güncel haberler için lütfen bizimle kalın!

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği