Kral'ın Yeni Elbisesi ve Memurların Yeni Zam Oranı!...BoluNet
222

Andersen Masalları Gibi: Memurların Yeni Zam Oranları!

Yeni bir gün, yeni bir başlık. Yine "Hakem Kurulu" dedikleri o meşhur masada, bir araya gelip memurlarımıza yeni bir zam oranı belirlemişler. Ancak bu oranın ne kadar hakem, ne kadar adalet dağıttığı, tıpkı Andersen'in "Kralın Yeni Elbisesi" masalı gibi.

Hani o masalı biliyorsunuz, değil mi? Kral için yapılan elbisenin aslında görünmez olduğunu söyleyen iki dolandırıcı, tüm krallığa “gerçekten akıllı olanlar bu elbiseyi görebilir” dediği için herkes elbiseyi gördüğünü iddia eder. Ta ki küçük bir çocuk “Ama kral çıplak!” diyene kadar. Belki de Hakem Kurulu'nu ve bu zam oranlarını belirleyen mekanizmayı düşünürken bu masalı anımsamalıyız.

Evet, memurlara vaat edilen oranlar var, enflasyon karşısında ezilmemek için. Ama bu oranları belirleyenler, onların gerçekte neye ihtiyaç duyduğunu ne kadar biliyor? Belki de, onların gerçek ihtiyaçlarını ve bu oranların gerçekte ne kadar adaletli olduğunu sadece "Kralın Yeni Elbisesi"ndeki o küçük çocuk gibi gören, sıradan bir vatandaşımız daha iyi anlayabilir.

“Yüzde 15, yüzde 10, yüzde 6, yüzde 5...” Bu rakamların ardında yaşanan gerçek hayatların, geçim sıkıntılarının, her gün market raflarında fiyatların nasıl arttığının farkında mıyız? Yoksa bu oranlar, yine o masalın kralı gibi soyut, gösterişli ama içi boş mu?

Ve evet, memurlarımızın hak ettiği değeri görmemesi trajikomik. Ancak bu oyunun sonunda, belki de en büyük trajediyi yaşayan biz, bu oyunun seyircileriyiz. Çünkü bu oyun, halkın gerçek ihtiyaçlarından uzak, sayıların ve oranların labirentinde kaybolmuş bir hükümetin gösterisi.

Kimi zaman düşünüyorum da, belki de bu oyunun sonunda tıpkı "Kralın Yeni Elbisesi"ndeki gibi bir çocuğun çıkıp, “Ama bu oranlar gerçekten yeterli değil!” demesi gerekiyor. Kim bilir, belki o çocuk, geleceğin Türkiye'sinin sesi olabilir. Ve belki de, bu ses, gerçek değişimin başlangıcı olabilir.

Nihayetinde, seçimler yaklaşıyor ve memurların yanı sıra tüm vatandaşlarımızın gerçek ihtiyaçlarına cevap verecek, adaletli bir yönetim beklentisi içindeyiz. Umarım bu beklenti, sadece bir masalın içinde kalmaz.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği