Köprü Ayağına Çarpan Otobüste Can Pazarı: 9 Ölü, 26 yaralı ...BoluNet
222

Ankara’da Feci Kaza: Yolcu Otobüsü Köprü Ayağına Çarptı, 9 Ölü, 26 Yaralı

 

Ankara’nın Polatlı ilçesi yakınlarında sabaha karşı meydana gelen trafik kazasında, Ağrı’dan İzmir’e gitmekte olan bir yolcu otobüsü, kontrolden çıkarak köprü ayağına çarptı. Bu korkunç kazada, ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybederken 26 kişi de yaralandı. Olay, Türkiye’nin yüreğini dağladı.

 

Kazanın Detayları: Kontrolünü Kaybeden Otobüs Felakete Yol Açtı

 

Kazanın, sabaha karşı saat 04.30 sularında, Olukpınar köyü yakınlarında meydana geldiği bildirildi. Ağrı’dan İzmir’e doğru seyir halinde olan Öz Ağrı Seç Turizm firmasına ait 04 AAV 951 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolun sağında bulunan köprü ayağına çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs adeta hurdaya dönerken, içindeki yolcuların bir kısmı sıkıştı, bazıları ise savrulan parçalardan ağır şekilde yaralandı.

 

Olay Yerinde Can Pazarı

 

Kaza haberinin alınmasının hemen ardından olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, otobüste sıkışan yolcuları kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Araçta sıkışan yaralılar, ekiplerin titiz çalışmaları sonucu çıkartılarak olay yerinde hazır bekleyen ambulanslarla en yakın hastanelere sevk edildi. Yaralıların çoğunun durumunun ağır olduğu ve tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

 

Görgü Tanıkları Anlatıyor: “Fren Yaptı, Ama Geç Kaldı”

 

Kazanın hemen ardından olayı gören görgü tanıkları, yaşadıkları dehşeti anlattı. Aynı güzergah üzerinde seyreden Murat Türkoğlu, otobüsün bir süre yalpaladığını, ardından büyük bir hızla köprü ayağına çarptığını söyledi. Türkoğlu, “Biz Polatlı’ya gidiyorduk. Temelli’den sonra otobüsle aynı hızda ilerliyorduk. Otobüs biraz hızlıydı, ancak her şey bir anda oldu. Buraya 3-4 kilometre kala otobüs yalpalamaya başladı. Biz arkadan selektör yaptık, kornaya bastık ama duyuramadık. Birkaç saniye içinde köprüye çarptı. Otobüsten fırlayan parçalar bizim aracımıza da isabet etti. Çok korkunçtu,” diyerek kazanın nasıl gerçekleştiğini anlattı.

 

Kazanın Sebebi Araştırılıyor

 

Kaza ile ilgili olarak başlatılan soruşturma sürerken, yetkililer otobüs sürücüsünün neden direksiyon hakimiyetini kaybettiğine dair çeşitli ihtimalleri değerlendiriyor. İlk belirlemelere göre, otobüsün hız limitlerini aştığı ve bu nedenle kontrolden çıktığı düşünülüyor. Ayrıca sürücünün uykusuzluk ya da yorgunluk gibi nedenlerle dikkatsizleşmiş olabileceği de değerlendirilen ihtimaller arasında yer alıyor. Kaza esnasında yol şartlarının da olumsuz bir faktör olup olmadığını belirlemek için yol üzerinde incelemeler devam ediyor.

 

Trafik Yoğunluğu Arttı, Güzergah Kapatıldı

 

Kaza, Polatlı-Ankara yolunda büyük bir trafik sıkışıklığına neden oldu. Güvenlik güçleri, kaza alanını çevreleyerek trafiği geçici olarak kapattı ve araçları alternatif güzergahlara yönlendirdi. Ekipler, enkaz kaldırma ve temizleme çalışmalarını hızla sürdürürken, kapanan yolun en kısa sürede yeniden trafiğe açılması için yoğun çaba harcıyor.

 

Hayatını Kaybedenler ve Yaralılar İçin Büyük Acı

 

Kazanın ardından, hayatını kaybedenlerin ailelerine acı haber verildi. Yakınlarını kaybeden aileler, hastanelerde ve olay yerinde büyük bir acı yaşarken, yaralıların sağlık durumları hakkında hastanelerden bilgi almaya çalışıyor. Ankara Valiliği, kazada hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayınlayarak, yaralıların tedavisi için tüm imkanların seferber edildiğini duyurdu.

 

Türkiye Kazaya Ağlıyor

 

Türkiye’yi derinden sarsan bu kazanın ardından birçok kişi, sosyal medya platformlarında taziye mesajları ve dualar paylaştı. Kazanın hemen ardından Türkiye genelinde ulaşım güvenliği bir kez daha gündeme geldi. Yetkililer, bu tür kazaların önüne geçmek için alınacak tedbirlerin artırılacağını ve denetimlerin sıkılaştırılacağını belirtti.

 

Bu haber BoluNet'ten!

Bolu'nun ve Gündemin nabzını tutun!

BoluNet'te en güncel ve çarpıcı haberler sizi bekliyor: www.bolunet.com.tr

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği