Konut Kiralamada Dev Yasal Değişiklik: 100 Gün Kuralı Geliyor...BoluNet
222

Konut Kiralamada '100 Gün' Devrimi: İzin Belgesi Şart!

Yeni yürürlüğe giren 'Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına Dair Kanun' kapsamında, 100 gün ve daha az süreli konut kiralamaları 'Turizm Amaçlı Konut Kiralaması' kapsamına alındı. Buna göre, kiralama işlemi gerçekleşmeden önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin belgesi alınması zorunlu hale geldi. Ayrıca, bu tür kiralamalar için konutların girişlerine Bakanlıkça belirlenen plaketler asılacak.

Kanun, izin belgesi verme işleminin valilikler aracılığıyla da yapılabilmesine olanak sağlıyor. Eğer turizm amaçlı kiralanacak konut bir binanın dairesi ise, aynı binadaki tüm kat maliklerinin oy birliği ile alınacak onayının Bakanlığa ibraz edilmesi gerekecek.

İzin belgesi bulunmaksızın turizm amaçlı kiralanacak konutları kiraya verenlere, ilk ihlalde her bir konut için 100 bin TL, ikinci ihlalde 500 bin TL ve üçüncü ihlalde 1 milyon TL idari para cezası uygulanacak.

Ayrıca, izin belgesi olmadan kiralanan konutların elektronik ticaret ve tanıtım platformlarında listelenmesi halinde, Bakanlık tarafından uyarılan platformlar, ilanları 24 saat içinde kaldırmakla yükümlü olacak. İlanları kaldırmayan platformlar için her bir konut için 100 bin TL idari para cezası uygulanacak.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği