KIRMIZI GÖZ ALARMI: 86 Bin Vaka ve Artıyor!...BoluNet
222

BULAŞICI KIRMIZI GÖZ HASTALIĞI ALARMI!

Bir salgın daha kapımızda! Eylül ayı itibariyle bulaşıcı "kırmızı göz" olarak bilinen konjonktivit hastalığına yakalananların sayısı 86 bini aştı. Uzmanlar, bu hızla yayılan hastalığa karşı alınması gereken önlemleri sıralıyor.

Pakistan'da birçok eyalette bu hastalıkla karşı karşıya kalan vatandaşlar büyük bir korku içerisinde. Dawn gazetesinin haberine göre, Pakistan'ın çeşitli eyaletlerinde bu hastalığa yakalananların sayısı hızla artıyor. Pencap Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre, sadece eylül ayında 86 bin 133 kişi bu hastalığa yakalandı. Son bir haftada Pencap'ta 40 binin üzerinde vaka rapor edildi.

Pencap eyaleti geçici hükümet Başbakanı Muhsin Raza Nakvi, bu hastalık nedeniyle hem özel hem de devlet okullarında eğitime ara verildiğini duyurdu. Hayber Pahtunhva eyaletinde ise bu hastalığa yakalananların sayısı 16 olarak belirtildi.

Sağlık uzmanlarından gelen uyarılara göre, "kırmızı göz" hastalığı fabrika, çarşı, pazar ve plazalar gibi ortamlarda ve yoğun nüfuslu şehirlerde hızla yayılıyor. Uzmanlar, her yıl bu hastalık vakalarında artış yaşandığını belirtiyor. Ancak bu yıl salgının yoğunluğunun daha fazla olduğunu vurguluyorlar. Vatandaşlardan alınan önlemlere uymaları isteniyor. Hastalığa yakalananlara siyah gözlük takmaları ve yataklarını ve kullandıkları eşyaları ayırmaları öneriliyor.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği