Kılıçdaroğlu'ndan Bolululara,
222

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Bolu'daydı.

09 Mayıs 2023 Salı günü saat 13:00 Bolu Belediye Meydanıında, İstanbul Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Bolu'ya gelerek yaklaşan seçimler için Boluluların desteğini almak için miting düzenlediler.

Miting alanını dolduran Bolulular Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu'nu Türk Bayraklarıyla, solganlarla ve sevgi gösterileri ile karşıladı. 

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolululara şöyle seslendi.

"Hazır mıyız. Bolu değişime hazır mı ?

Yeni bir Türkiye, güzel bir Türkiye, aydınlık bir Türkiye, huzurlu yaşamaya Türkiye, hazır mıyız, hazır mıyız, hazır mıyız.

Size söz, siz hazırsanız, ben de hazırım.

Bolu'yu seven, mücadeleci, önce buraya büyük katkılar yapan, üniversiteyi açan ve bu üniversitede binlerce gencin okumasına olanak sağlayan, İzzet Baysal'ı rahmetle anmak isterim. Hepimizce kim bir ülkeye için yardım yapmışsa, hele eğitim yardımları yapmışsa, onu şükran anmak, benim boynumun borcudur.

Az önce Ekrem başkan konuşurken, devlet, devlet aklıyla yönetilmeli dedi. Eğer devlet istediğiniz gibi yönetilmez, arzu ettiğiniz gibi yönetilmez, devlet aklı olması lazım, devleti bilmesi lazım, devleti taraması lazım ve vatandaştan toplanan her kuruşun hesabını, vatandaşa verilmesi lazım. Devletin saydam olması lazım, devlet adalet üzerine inşa edilmiştir. Devletin dili adalettir, adaletin olmadığı bir yerde devlet olmaz. O nedenle hep birlikte adalete, devletimize de saygı duymak ve uygulamak için beraber çalışacağız. Devlet aklı demek budur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk demiştir ki, Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir, herkesin istediği bir devleti inşa edeceğiz eğer birileri para götürürken birileri yoksulluk çekerse, birileri saraylarında güller gibi geçinirken 5 yerden 6 yerden maaş alırken, bizim evlatlarımız işsiz, üniversiteyi bitirmiş evlatlarımız acaba işte de bulurum diye araştırma içinde arayış içine girmişse, o zaman bir sorunumuz vardır. Evet bu sorunu çözmeye geliyoruz, bu sorunu beraber çözeceğiz, bu sorunun yerinde çözeceğiz ve sandıklara gideceğiz, oyumuzu kullanacağız ve bir seferde bitireceğiz. İlk kez gideceğiz, sandığa gençler, size söylüyorum, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak gençlere söylüyorum, Türkiye'nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz, sandığa gideceksiniz, demokrasiyi seçeceksiniz, özgürlük isteyeceksiniz. Daha güzel bir Türkiye'de yaşamak isteyeceksiniz. O nedenle sandığa gidin, otoriter bir yönetimi değiştirin ve yerine özgürlükçü demokratik bir yönetimi seçin. Taşla sopayla değil, sandıkta kazanacağız, evet taşla sopayla işimiz yok. Yiğit insanlar bunu yapmazlar, namuslu insanlar bunu yapmazlar.

Hayır herkesin düşüncesine saygı duymak bak Kemal'in ilk görevidir. Zaten o nedenle söylüyorum, 85 milyon insanın hiçbirine ayrım yapmadan Cumhurbaşkanı olacağım. 85 Milyon insanız herkesin kimliğiyle, herkesin inancına saygı duyacağım, herkesin yaşam tarzına saygı duyacağım, Cumhurbaşkanı dediğiniz eğer bir evde bir çocuk açsa eğer bir evde elektriği kesilmişse, borçları ödeyemez durumdaysa, kışın ortasında doğalgazı kesilmişse, o Cumhurbaşkanı koltuğunda değil, o ailenin yanında olmalıdır. Onun sorunlarını çözmelidir. Benim temel hedefim bu ayrımcılık, bizim kitabımızda yoktur, ayrımcılık yoktur, kesinlikle herkesi kucaklayacağız ve bu ülkeye adaleti, adalet dediğimiz sadece mahkeme salonlarında olmuyor, bir çocuk açsa adaletsizlik var, demektir. Bir kadın şiddete uğruyorsa adaletsizlik var demektir, bir yerde işsizlik varsa adaletsizlik var, demektir.

Bolu, dünyanın en güzel coğrafyalarından birisi, Bolu'da bir sürü güzel ormanları var ve olağanüstü güzel ormanlarında çalışan orman köylülerimiz var.  Orman köylüleri Türkiye'nin en fakir kesimidir, onlar çalışırlar, onlar üretirler ama sigortalı olmazlar, değiştireceğim bu düzeni değiştireceğiz.

Bizi daha ziyade milliyetçilik ile eleştiriyorlar, siz milliyetçi değilsiniz diyorlar. Bizim milliyetçiliğimiz sorgulayacak adam daha doğmadı. Şimdi bizim milliyetçiliğimiz sorgulayanlara soruyorum 3.600.000 Suriyeli Türkiye'ye nasıl girdiğini. Gideceksiniz oyunuzu kullanacaksınız 3.600.000 Suriyeliyi ve Afganları en geç 2 yıl içerisinde kendi ülkelerine yollayacağım.

Suriye'de 34 askeri şehit verdik, 34 askerimizi peki ne yaptılar, koşa koşa Putin'in ayağına gittiler, ya Putin'in ayağına niye gidiyorsun. Şey diyorlar bizim askerlerimiz mağdur olan biziz sen adamın kapısına niye gidersin, gitti kapısında bekledi. Putin açtı kronometreyi çalıştırdı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı kapıda nasıl beklediğini, bütün dünyaya gösterdi. Ondan sonra gelebilirsin içeriye. Allah aşkına ak partiye oy veren kardeşlerime Milliyetçi Hareket partisine oy veren kardeşlerime sesleniyorum.

Bizim iki kırmızı çizgimiz var, bütün dünya bilsin, bayrağımız ve vatanımız. Bayrak ve vatan peki bir soru, Süleyman Şah bölgesindeki bayrağımızı kim indirdi, Süleyman Şah türbesini kendi topraklarından kim kaçırdı,bize milliyetçilik mi yapıyor, ya siz kim milliyetçilik kim.

Kemal Cumhurbaşkanı olacak, Allah izin verirse Süleyman Şah Türbesini kendi topraklarımıza taşıyacağım. Bize kalkmışlar milliyetçiliği göstereceklermiş, siz kim milliyetçili kim." diye sözlerine devam etti.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 6 6 0 18
2 FB  Fenerbahçe 6 4 1 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği