Karamollaoğlu'ndan Güçlü Türkiye Vurgusu: Saadet ve Gelecek Partileri İlk Toplantısında Neler Söylendi?
222

Büyüklere masallar anlatılmaz denir. Ama nedense Türkiye'de siyasetin ritüeli haline gelen bu masal anlatısı ritüeli, Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu'nun izinde biçimlendirilmiş yeni grupla birlikte devam ediyor. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Meclis Grubu, ilk kez kameraların karşısına geçti. Gözlerim doldu, kalbim titredi. Değil mi ki, yalan bu salonları karışarak dolaşıp durduk. Sıraları, koridorları, koridorlardaki kulisleri…

İçerisinde barındıran herkesin ayakta alkışladığı Karamollaoğlu'nun içlerinde mütevazı bir gözlemci vardı. Ahmet Davutoğlu ise, geçmişteki başbakanlık koltuğunda biriyle birlikte, hüzün ve umut arasında bir ifadeyle konuşmaları dinliyordu.

“Bu ilk grup toplantımıza kırmayarak iştirak eden bütün kardeşlerimize şükranlarımızı arz ediyorum. Siyaset tarihimize kayıt düşecek bir gündeyiz," dedi Karamollaoğlu. Evet, belki de kayıtlara geçecek bir gün olabilir bu, kim bilir?

Temel Bey'in "Siyaseti kişisel kazanma imkanı kabul edenler bizi anlarlar. Biz siyaseti; millete hizmet üretmeyi kabul edenleriz" sözleri, Türkiye'de alışık olmayacağımız bir konuşma. Oysa ki, siyasetin vereceği 'kendine hizmet' anlayışıyla yapıldığı bu coğrafyada, belki de en çok ihtiyaç duyduğu şey, millete hizmet etme anlayışıdır.

Bir diğer nokta ise, NATO ve AB meseleleri... Karamollaoğlu'nun, "Bizim inancınız ki; bu dönemde bu proje, hem dünyanın inşası hem de dünya barışı için en büyük tehdittir. Biz sadece Allahım akıl fikir ver demekle yetineceğiz," sözleri, durumu net bir şekilde ortaya koyar.

Ve son olarak, Karamollaoğlu'nun vurguladığı beş temel ölçü; Güçlü Türkiye, Müreffeh Türkiye, ve üreten, özgür, öncü bir Türkiye... Ne güzel hayaller, ne güzel dilekler... Türkiye'nin gerçekten de ihtiyacı olan şeyler. Ama tabii ki, bunu elde etmek, söylemekte olduğu kadar kolay değil.

Şimdilik bu yeni oluşumun sadece bir grup toplantısı var. Onun dışında, bu zamana ulaşma konusunda somut adımlarını ve politikalarını henüz göremedik. Ancak umudumuzu yitirmemeliyiz. Belki de bu yeni grup, Türkiye'de siyasetin 'hizmet' anlayışını yeniden canlandırabilir, kim bilir?

Aydın Karataş

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği