Kara Para Aklama Davası ve Tartışmalı Tahliye Kararı… BoluNet
222

Tahliye Manzaraları: Polat Ailesi ve Toplum Vicdanı

 

Bir tarafta Engin Polat cezaevinden çıkıyor, diğer tarafta sosyal medya ve sokak, derin bir nefes alarak vicdan muhasebesine soyunuyor. Eşsiz Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç, sürecin yargıya güvenle sonuçlanacağını söylüyor. “Tutuksuz yargılanmak suçsuz olmak değildir,” diyecek kadar ince bir detayla açıklıyor olayı. Tabii, bu sözü duyan toplumun büyük bir kısmı, gülümseyerek “Tamamdır, artık rahatladık” diyor... tabii ki demiyor. Vicdan rahatlamıyor, aksine biraz daha sıkışıyor, çünkü Dilan Polat'ın tahliyesinden hemen sonra Engin Polat’ın serbest kalması, toplumun kafasında tur atan kara paralarla beraber bir paradoks yaratıyor.

 

AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar ise bu tahliye sürecini "toplum vicdanını derinden yaralayan bir karar" olarak nitelendiriyor. Şaşırdık mı? Hayır! Şamil Bey, yargılamaların güven bunalımına sebep olduğunu belirterek, mübaşirden hâkime kadar herkesin yedi sülalesine kadar araştırılmasını öneriyor. İbretlik mi? Evet! Ama kime ibret? Kara para aklamadan yargılanan mı, sosyal medyada lüks arabalarla poz veren mi?

 

Zafer Partisi'nin başındaki Ümit Özdağ ise gençlere "Evinize ekmek getiren anne ve babalarınızı örnek alın" diyor. Haklı, çünkü Polat ailesinin gösterişli hayatı, alın teriyle ekmeğini kazananların vicdan terazisinde başka bir kefeye düşüyor. Ama biz yine de Yılmaz Tunç'a güvenmeye devam edelim, yargı işini yapıyormuş ya! Zaten kimse de bir şeyden şüphe etmiyor… değil mi?

 

Bu haber BoluNet'ten!

Bolu'nun ve Gündemin nabzını tutun!

BoluNet'te en güncel ve çarpıcı haberler sizi bekliyor: www.bolunet.com.tr

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
2 GS  Galatasaray 4 4 0 12
3 İBFK  Başakşehir 4 3 0 10
4 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği