Kamp ve Karavan Alanlarında Yeni Yönetmelikler Yolda... BoluNet
222

Karavan ve Kamp Alanları İçin Yeni Düzenlemeler: Çevre Koruma Önlemleri Artırılıyor

 

Fethiye Belediyesi, karavan sahiplerinin ve kamp alanı kullanıcılarının dikkatini çekecek önemli bir kararı duyurdu. Canlar Kamp ve Karavan Derneği (CKKDER) Başkanı Merih Güney'in yaptığı başvuruyla ilgili alınan karar, ilçede karavan ve kamp alanlarının kullanımına dair yeni düzenlemeler getirdi. CİMER'den (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) gelen yanıtta, Fethiye'deki mevcut turizm ve çevre düzenlemeleri çerçevesinde karavanların belirli alanlarda konaklamasıyla ilgili olarak düzenleyici ve caydırıcı tedbirlerin uygulanacağı belirtildi.

 

Fethiye'nin turizm kenti olma özelliği nedeniyle, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen tatilcilerin ilçede kamp ve karavan kullanımı oldukça yaygın. Ancak, bazı karavan sahiplerinin atıklarını uygun şekilde bertaraf etmemesi, sahil şeridine ve kamuya açık alanlara dökmeleri, çevre sakinlerinin şikayetlerine neden oluyor. Bu durum, bölge sakinleri ve yerel yönetimler için ciddi bir çevre sorunu oluşturuyor. CİMER'in açıklamasında, yapılan denetimler sonucunda bazı karavan sahiplerinin atık yönetiminde yeterince özen göstermediği ve bu nedenle çevre kirliliğine sebep oldukları belirtildi.

 

Karar, 01.12.2021 tarihli ve 107 sayılı Meclis kararına dayandırılarak, kamuya açık cadde, sokak, meydan, plaj ve benzeri yerlerde karavan ve çadır konaklamasının yasaklandığını belirtiyor. Bu yasak kapsamında, karavanların yalnızca belirlenen otopark alanlarına ya da yol kenarlarına park edebileceği ve çadır kurma alanlarının dışında herhangi bir yerde kamp yapılmasının kesinlikle yasak olduğu açıklandı.

 

 

CKKDER Başkanı Merih Güney, bu kararın doğru ve yerinde olduğunu belirterek, dernek olarak çevre düzenlemelerine destek verdiklerini ve karavan kullanıcılarını doğru yönlendirmek için çalıştıklarını ifade etti. Güney, "Bizler, CKKDER olarak yerel yöneticilerin bu konudaki hassasiyetini anlıyor ve destekliyoruz. Amacımız, doğayı koruyarak tatil yapmanın sürdürülebilir olmasını sağlamak. Bu bağlamda, üyelerimizi ve tüm karavan kullanıcılarını doğru şekilde bilgilendiriyor, gerektiğinde uyarıyor ve hatta şikayet ediyoruz" dedi.

 

Fethiye'deki karavan ve kamp alanı düzenlemeleri, bölgedeki çevre koruma önlemlerinin bir parçası olarak değerlendirilirken, yerel halkın da bu düzenlemeleri desteklediği gözlemleniyor. Karavan sahiplerine ise çevreye saygılı olmaları ve belirtilen kurallara uymaları konusunda çağrı yapılıyor.

 

Bu haber BoluNet'ten!

Bolu'nun ve gündemin nabzını tutun!

BoluNet'te en güncel ve çarpıcı haberler sizi bekliyor: www.bolunet.com.tr

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği