Kalplerin Zenginliği: Servetten Daha Kıymetli... BoluNet
222

İnsanın Özsel Değeri ve Toplumsal Sorumluluk Vurgusuyla Cuma Hutbesi

 

Bugün, 1 Aralık 2023 Cuma günü, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan hutbede, insanın değeri ve toplumsal sorumluluklar ön plana çıkarıldı. "İnsan, özü itibariyle değerlidir" başlıklı hutbede, kişinin dış görünüşü veya mal varlığına değil, kalbinin ve davranışlarının değerli olduğu vurgulandı.

 

Hutbenin metninde, Yüce Rabbimiz'in insanları bir erkekle bir kadından yarattığı ve en değerli olanın, Allah'a karşı sorumluluklarını en iyi yerine getiren kişi olduğu belirtiliyor. Peygamber Efendimiz'in, insanlara mal varlıklarına ya da görünüşlerine göre değil, kalplerine ve davranışlarına bakarak değer verdiği ifade edildi. Ayrıca, engellilik konusuna değinilerek, fiziksel engellerin birer kısıtlama olmadığı, asıl engelin hakikati görememek, hakkı duymamak ve doğruyu söylememek olduğu hatırlatıldı.

 

Cuma hutbesinde, engelli bireylerin toplumda aktif roller üstlenmelerinin ve engellerin kaldırılmasının önemi vurgulandı. Aynı zamanda, Filistin'deki duruma ve bölgedeki insanlara yapılan zulme dikkat çekildi. Müslümanların, zulme karşı dua etmeleri ve mazlumlar için adalet talep etmeleri çağrısı yapıldı.


 

Bu haber BoluNet tarafından hazırlanmıştır.
Daha fazla bilgi, derinlemesine analiz ve Bolu ile ilgili güncel haberler için lütfen bizimle www.bolunet.com.tr adresinden bağlantıda kalın.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği