Kadir Gecesi Bolu'da: Bin Aydan Daha Hayırlı Gecenin Ruhu... BoluNet
222

Kadir Gecesi: Maneviyatın Zirvesi ve Kur'an-ı Kerim'in İndirilişini Anma Gecesi

 

Bolu ve çevresindeki Müslüman topluluğu, Ramazan ayının son günlerini idrak ederken, Cuma gününe denk gelen ve bin aydan daha hayırlı olduğu bilinen Kadir Gecesi'ni manevi bir şölenle karşılıyor. Kadir Gecesi'nin faziletlerine dair bilinçlenme ve ruhani bir uyanışın adresi olan camiler, bu özel gece için hazırlıklarını tamamladı.

 

Kadir Gecesi'nin özelliği, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve dolayısıyla İslam aleminde "Kur'an'la Aydınlanan Gece" olarak anılmasından kaynaklanıyor. Müslümanlar, bu geceyi ibadet, dua ve Kur'an tilavetiyle ihya ederken, Bolu İmam Hatibi'nin yaptığı hutbede vurgulanan mesajlar herkesin kalbine dokundu. İmam Hatip, hutbesinde, "Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in bizlere sunduğu hikmet dolu mesajlara kulak vererek, hayatımızı onun ışığında şekillendirmeliyiz," diyerek, Kadir Gecesi'nin manevi önemini vurguladı. Ayrıca, toplum olarak birlik ve beraberlik içinde, adalet ve merhameti yaşatmanın önemi de hutbede dile getirildi.

 

BoluNet - Kadir Gecesi'nde, sevdiklerimiz ve tüm insanlık için dua ederek, geçmiş günahlarımızın affı için niyazda bulunduğumuz bu müstesna zaman dilimi, bizlere, Kur'an-ı Kerim'in evrenselliğini ve insanlığa sunduğu sonsuz hikmeti bir kez daha hatırlatıyor. İmam Hatip'in de ifade ettiği gibi, "Kur'an, bir rehber olarak sadece Kadir Gecesi'nde değil, hayatımızın her anında yanımızda olmalıdır." Bolu ve çevresindeki tüm Müslüman cemaati, bu gecenin feyzinden en üst düzeyde faydalanmayı hedeflerken, Kadir Gecesi'nin huzur ve bereketinin tüm yıl boyunca sürmesini diliyor.

 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği