Kadınların Bilimle Buluştuğu An: Bolu'da Tarih Yeniden Yazılıyor... BoluNet
222

Bilim ve Tarih İçinde Parlayan Işıklar: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Kadınların Başarı Öyküleri

 

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, bilim ve tarih alanlarında önemli katkılarda bulunmuş kadınları onurlandırmak ve onların başarı hikayelerini paylaşmak üzere, dikkat çekici bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. "Tarihte ve Bilimde Kadın" başlığı altında gerçekleştirilecek bu etkinlik, 4 Mart 2024 tarihinde Üniversitenin Mavi Salon'unda, saat 13.30'da başlayacak.

 

 

Etkinliğin açılış konuşmalarını, Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuray Özdemir Tiryaki, TÜRKKAB Başkanı Prof. Dr. Mualif Uydur Yücel ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı yapacak. Açılışın ardından TÜRKKAB'ın tanıtım videosuyla devam edecek program, tarihe damga vuran kadınlar ve onların bilimdeki yerini irdeleyecek.

 

14.00-15.00 saatleri arasında gerçekleşecek Birinci Oturum: "Tarihte Kadın" başlığı altında, oturum başkanı olarak Prof. Dr. Nuray Özdemir'in liderliğinde, Prof. Dr. Mualif Uydur Yücel ve emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Asiye Ünal konuşmalarını yapacaklar. Bu oturum, kadınların tarih sahnesindeki rolünü ve katkılarını ele alacak.

 

 

Ara dinlenmenin ardından 15.30-16.30 saatleri arasında İkinci Oturum: "Bilimde Kadın" ile devam edecek etkinlikte, Cumhuriyetin 100. Yılında 100 İnci Kalem Kitabının tanıtım videosu ile başlayacak. Oturum başkanı Prof. Dr. Mualif Uydur Yücel'in yönetiminde Doç. Dr. Münevver Ebru Zeren, Doç. Dr. Dilara Uslu ve Doç. Dr. Fatma Aysel Ilgın kendi uzmanlık alanlarındaki kadınların bilime katkılarını tartışacaklar.

 

BoluNet, bu anlamlı etkinliğe tüm halkımızı davet ediyor. Gelecek nesillerin bilim ve tarihle olan bağını güçlendirecek, kadınların sesini yükseltecek bu etkinlikte sizleri de aramızda görmekten onur duyarız. Unutmayın, geçmişi ve geleceği birleştiren bu buluşmada siz de yerinizi alın, Bolu'dan dünyaya,

BoluNet ile global bir bakış açısı kazanın.

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği