Kadın Gücünün Meclis Yolculuğu: Arslan'dan İlklerin Partisi...BoluNet
222

BoluNet'e Özel Röportaj: Sayın Güngör Arslan ile Yerel Seçimlere Doğru

 

Bolu, Türkiye - BoluNet YouTube kanalının konuğu olarak ağırladığımız DEVA Partisi'nin Bolu Belediye Meclisi üyesi adayı Sayın Güngör Arslan, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde bölgenin geleceğine dair umutlarını ve projelerini bizlerle paylaştı. 38 yıl 6 aylık öğretmenlik kariyerinin ardından, Bolu için yeni bir sayfa açmaya kararlı olan Arslan, bize politikaya giriş hikayesini, yaşadığı dönüşümü ve DEVA Partisi'ndeki yerini anlattı.

 

 

Bolu'da ilk defa bir kadının belediye meclis üyeliğine birinci sıradan aday gösterilmesiyle ilgili düşüncelerini dile getiren Arslan, bu hamlenin şehirdeki kadınların cesaretini ve temsiliyetini artıracağını belirtti. Sayın Arslan, Bolu'nun karşılaştığı afet ve deprem risklerini, kentsel dönüşüm gerekliliğini ve israfın önlenmesi gibi konuları önemle vurguladı. Turizm ve ekonomiye can suyu verecek projelerden bahsederken, şehrin zengin kaplıcalarının ve turistik potansiyelinin yeterince değerlendirilmediğini eleştirdi.

 

"Sayın Güngör Arslan, bizlerle öncelikli olarak neler paylaşmak istersiniz? Kendinizi biraz tanıtır mısınız?" diye başladığımız röportaja, bakın Güngür Arslan nasıl cevaplar verdi.

 

DEVA Partisi Bolu Belediye Meclis Üyesi Adayı Güngör Arslan:

 

"Öncelikle beni konuk ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Size şöyle anlatayım; ben Bolu'da 38 yıl 6 ay Milli Eğitim camiasına hizmet ettim. Yöneticilik ve coğrafya öğretmenliği yaptım. Emekli olduktan sonra DEVA Partisi'ne katılmayı düşündüm ve parti tarafından gelen teklif üzerine politikaya atıldım. Neden DEVA Partisi diye soracak olursanız, Sayın Ali Babacan gibi dürüst, yetenekli ve ekonomide çok başarılı bir insan etrafında toplanmış güçlü ve sağlam bir ekibin parçası olmak istedim. Belediye başkan adayımız Nadir Gürkan Bey gerçekten başarılı ve onunla ve ekiple birlikte çalışmayı uygun buldum. Bolu'da bir ilki gerçekleştiriyoruz; ilk defa bir kadın, belediye meclisinde birinci sıradan aday gösteriliyor. Bu çok önemli ve güzel bir gelişme. Diğer partilerde bu durum pek yok. Birinci sıra adayı olarak burada sizlere hitap ediyorum. Bu benim için bir ayrıcalık ve inanıyorum ki öğrencilerimin de hoşuna gitmiştir. Bolu'muzun karşı karşıya olduğu en acil sorunlara gelirsek, afet ve deprem sorunları, israf ve turizm en önemli konulardır. Bu sorunları çözmek için kentsel dönüşüm, israfın önlenmesi ve turizm potansiyelinin değerlendirilmesi gerekmektedir. Belediyede olduğum süre boyunca bu konuların takipçisi olacağım."

 

Çevre koruma ve yeşil alanlar konusunda politikalarınız nelerdir?

 

"Çevre, benim için çok önemlidir. Coğrafya öğretmeni olarak çevre duyarlılığına büyük önem veriyorum. DEVA Partisi olarak çevre konusunda özel ve etkili politikalar geliştirdik. Çevre duyarlılığını artıracak projeleri destekliyor ve uygulamaya geçirmeyi hedefliyoruz."

 

Yerel ekonomi ve esnaf destekleri konusunda özel projeleriniz var mı?

 

"Yerel ekonomiyi canlandırmak için turizm başta olmak üzere kentsel dönüşüm ve esnafı destekleyecek projeleri önemsiyoruz. Ekonomiyi canlandıracak her türlü girişimi destekleyecek ve hızlandıracağız." dedi.

 

Kentsel planlama ve gelişim konusundaki detaylı görüşlerini aktaran Arslan, 18 uygulamanın yanlış uygulandığını ve bunun düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Bolu'nun sosyal ve kültürel zenginliklerini daha da ileriye taşıyacak projeler hakkında konuşan DEVA Partisi adayı, gençler, kadınlar ve yaşlılar için özel programların yanı sıra ekonomik canlanma stratejilerine de değindi. Çevre koruma ve sürdürülebilir çevre yönetimi konularında duyarlı bir yaklaşım sergileyen Arslan, branşı coğrafya olan bir eğitmen olarak bu konunun kendisi için özel bir önem taşıdığını vurguladı.

 

Altyapı ve ulaşım sorunlarına yönelik çözüm önerileriniz nedir?

 

"Altyapı ve ulaşım konusunda, özellikle trafik akışını azaltacak ve toplu taşımayı teşvik edecek projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Önerilerimiz arasında, alternatif ulaşım yollarının geliştirilmesi ve toplu taşıma sistemlerinin iyileştirilmesi bulunmaktadır."

 

Şeffaflık ve yönetişim konusunda nasıl bir yaklaşım içindesiniz?

 

"Şeffaflık ve vatandaş katılımı, belediye yönetiminde olmazsa olmazlardandır. Karar alma süreçlerini halkımıza açık tutacak ve onların fikirlerini de dikkate alacak bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz. Vatandaşlarımızın karar süreçlerine aktif olarak katılımını sağlayacak etkili yöntemler geliştireceğiz." diye devam etti.

 

Altyapı ve ulaşım sorunlarına çözüm olarak alternatif ulaşım yollarının geliştirilmesi ve toplu taşıma sistemlerinin iyileştirilmesi gerektiğini belirten Arslan, Belediye Başkan adayları Nadir Gürkan'ın projelerine de dikkat çekti. Şeffaflık ve vatandaş katılımını önemsediğini ifade eden Arslan, halkın karar süreçlerine aktif olarak katılmasının sağlanacağını söyledi.

 

Röportajın sonunda, yerel seçimlerin Bolu için bir dönüm noktası olduğunu ve oyların çalışacak insanlara verilmesi gerektiğini vurgulayan Sayın Güngör Arslan, tüm Bolululara teşekkürlerini iletti. Biz de BoluNet olarak Sayın Arslan'a ve DEVA Partisi'ne 31 Mart yerel seçimlerinde başarılar diliyor, Bolu halkının geleceğine dair umutlarımızı yüksek tutuyoruz.

 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği