İstanbul'da Kıtalararası Çarpışma: Manchester City ve Inter'in Büyük Finali
222

MANCHESTER CITY - INTER MAÇI CUMARTESİ GÜNÜ EKRANLARDA

2023 Şampiyonlar Ligi finali, İngiliz devi Manchester City ve İtalyanların güçlü temsilcisi Inter arasında bu Cumartesi gerçekleşecek. 10 Haziran'da saat 22.00'de başlayacak olan karşılaşma, TV8 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Manchester City ve Inter, güçlü kadroları ve form durumları ile büyük bir çekişmeye sahne olacağa benziyor. Karşılaşmanın muhtemel 11'leri ise şu şekilde:

Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Akanji; Stones, Rodri; Silva, İlkay Gündoğan, De Bruyne, Grealish; Haaland

Inter: Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Mkhitaryan, Hakan Çalhanoğlu, Dimarco; Martinez, Dzeko

Inter, son olarak 2010 yılında final oynamış ve bu maçta Bayern Münih'i 2-0 mağlup ederek kupayı müzesine götürmüştü. Bu kez, 13 yıl sonra Inter, 6. kez final heyecanı yaşayacak.

Öte yandan, İngiltere Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde son yıllarda favori ekipler arasında yer alan Manchester City, 2 yıl sonra yeniden finale yükseldi. Bu organizasyonda ilk olarak 2020-2021 sezonunda final oynama başarısı gösteren ve finalde Chelsea'ye 1-0 mağlup olan City, geçtiğimiz sezon yarı finalde Real Madrid'e elenerek kupaya veda etmişti.

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın kariyerindeki 4. final maçı olacak. Guardiola, Barcelona teknik direktörü olarak 2009 ve 2011'de final oynayarak kupayı kaldırmıştı. Fakat 2020-2021 sezonunda da finalde kupayı Chelsea'ye kaptırmıştı.

41 farklı takımın final maçına çıktığı Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük kupasını, 22 kulüp müzesine götürme başarısını gösterdi. Son 10 yılda 11 farklı takım final oynarken, Real Madrid 5, Liverpool 3 kez bu heyecanı yaşadı.

Tüm gözler İstanbul'a çevrildi. İstanbul, Şampiyonlar Ligi finaline ikinci kez ev sahipliği yapacak. 18 yıl önce Liverpool ve Milan arasında oynanan ve Liverpool'un penaltılarla kazandığı finalin ardından, Olimpiyat Stadyumu ikinci kez bu dev karşılaşmaya ev sahipliği yapacak.

Finalde sahaya çıkmayı en çok başaran takım, 14 kez kupa sevinci yaşayan Real Madrid oldu. Madrid ekibi ayrıca, Şampiyonlar Ligi tarihinde üst üste 3 kez kupayı kazanan tek takım olarak da başka bir rekoru elinde tutuyor.

Bu dev final öncesi tüm futbolseverler heyecanla bu karşılaşmayı bekliyor.

Haber: Gökhan Demirtaş - Bolunet Spor Yazarı

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği