İsmail Haniye Tahran'da Suikasta Uğradı... BoluNet
222

Tahran'daki Saldırıda İsmail Haniye Hayatını Kaybetti

 

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutta meydana gelen suikastın sona ermesi hayatını kaybetti. Hamas'tan yapılan saldırının İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından gerçekleştirildiği belirtilirken, Haniye'nin korumalarından birinin de öldüğü bildirildi. Suikast, İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ın yemin töreni için Tahran'da yer aldı.

 

Olay, İran basınında geniş bir yer buldu. İran'ın resmi ajanları, suikastların nedenleri ve saldırıların patlamalarının araştırıldığı açıklandı. Haniye'nin ölümü, İran'ın Filistin devletine olan desteğinin sürdürüleceği yönündeki açıklamaların hemen ardından geldi. İran, Hamas'ın uzun yıllardır destekçisi olarak biliniyor ve Haniye'nin İran yönetimiyle sıkı ilişkileri bulunuyordu. Özellikle İran'ın Yüksek Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in, Hamas'ın İsrail'e karşı mücadelesine karşı verdiği desteğin sıklıkla dile getirildiği biliniyor.

 

Bu gelişme, bölgedeki yoğunlukları daha da artırabilir. İran medyası, saldırının ayrıntılarının daha sonra açıklanacağını belirtti. Haniye'nin ölümü, İran-Hamas ilişkileri ve bölgedeki dinamikler üzerinde önemli etkiler yaratabilir.

 

Bu haber BoluNet'ten!

Bolu'nun ve Gündemin nabzını tutun!

BoluNet'te en güncel ve hikayeler sizi bekliyor: www.bolunet.com.tr

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği