Irak'ın Kuzeyi Sarsıldı: Büyük Hava Harekatı! Kuzeyde Terör Hedefleri Yok Edildi!...BoluNet
222

Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava harekatı gerçekleştirildi.

Bu harekatla ilgili detaylar şu şekildedir:

Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik 3 ayrı üsten havalanan savaş uçaklarıyla birlikte insansız hava araçları ve tanker uçakların da görev aldığı hava harekatında sınırdan 140 kilometre derinlikteki terör hedefleri eş zamanlı olarak vuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı, dün akşam saatlerinde Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerindeki terör örgütüne ait hedeflere hava harekatı düzenlendiğini ve teröristlere ait 16 hedefin imha edildiğini açıkladı.

Güvenlik kaynakları, Kandil ve güneyindeki Asos bölgelerine yapılan harekatın "terörü kaynağında yok etme" stratejisi kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti.

Hava harekatında, terör örgütü tarafından kullanılan barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargahın bulunduğu hedefler tahrip edildi. Hava harekatında büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldı.

Güvenlik kaynakları, terör örgütü PKK tarafından Ankara'da gerçekleştirilen bombalı saldırı girişimi sonrasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyindeki bölgelere üç gün içinde ikinci büyük hava harekatını gerçekleştirdiğini ve harekatlarda toplam 36 hedefin imha edildiğini belirtti.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği