İmtiyaz Değil, Adalet! Ali Yıldız'ın İkramiye Önerisi Üzerine
222

Başlıyoruz:

Yahu şaşırdım kaldım, bir süreliğine gözlerime inanamadım. Ali Yıldız Bey ne diyor biliyor musunuz? "Ramazan Bayramı'nda din görevlilerine bir maaş ikramiye verilmesi motivasyonlarını artıracaktır." İyi mi? Çok şaşırtıcı değil mi?

Elbette bütçemiz, bir Batı ülkesinin bir kasabasının yıllık bütçesinden daha fazla değil, herkesin cebinde delikler var, bakkal bile alacaklılarını kapı dışarı etme derdinde. Ama bizim Ali Bey ne diyor? "Din görevlilerine ikramiye verelim!"

Anladığım kadarıyla, bir yerlerde motivasyon eksikliği var. Ama hemen hemen herkesin, tüm çalışanların, tüm işsizlerin, öğrencilerin, annelerin, babaların, çocukların motivasyonu yerlerde sürünürken, tek motivasyon eksikliği hissedenler din görevlileri olmuş. Bana mısın demeden, işi gücü bırakıp, 'Benim de bir maaş ikramiyem olsun' demeye başlamış.

Pardon ama hangi kafayla, hangi vicdanla böyle bir öneri ortaya atılıyor? Hayır, yanlış anlamayın, din görevlilerinin de ekonomik zorluklar yaşadığının farkındayım. Ama efendim, onlar da bizler gibi bu toplumun bir parçası. Bu durumda bu öneri nedir? Seçilmiş bir azınlığa imtiyaz tanımak mıdır?

Sonra işin aslına bakınca görüyoruz ki, aslında mesele sadece motivasyon ya da ekonomik zorluklar değil. Mesele, toplumu, insanları bölme meselesi. Kendi sınıfınızın haklarını savunurken, diğerlerini görmezden gelme, hatta görmezden gelmeyi aşarak onları ikinci plana atma meselesi. Bana kalırsa, bu, sosyal adalete aykırı bir davranış ve düşünce tarzı.

Çözüm mü? Elbette herkesin maaşına bir miktar ikramiye vermek olabilir, ama bütçemizde bunun için yeterince kaynak var mı? Belki de öncelikle eşitlik, adalet ve hakkaniyet kavramlarını hatırlamamız ve uygulamamız gerekiyor. Belki de öncelikle toplumun her kesimine eşit şekilde davranmamız gerekiyor. Bunları yaparsak, belki de tüm çalışanların, hatta tüm vatandaşların motivasyonu yerine gelecektir.

Ne dersiniz Ali Bey, bu öneriyi bir kez daha düşünmeye değer mi? Bırakın bu çarpık adalet anlayışını. Daha adil, daha eşit bir toplum için çalışmaya ne dersiniz?

Aydın Karataş

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği