İmamoğlu Bolu'da...
222

09 Mayıs 2023 Salı günü saat 13:00 Bolu Belediye Meydanıında,

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Bolu'ya gelen İstanbul Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu

Bolu Mitinginde, Kılıçdaroğlu'ndan önce miting kürsüsüne çıkarak konuştu.

İmamoğlu Konuşmasına:

"Teşekkürler Bolu" diyerek başladı ver devamında ise,

"En sevdiğim coğrafyalardan birine geldim. Bu hattı çok severim beni çok heyecanlandırır. İstanbul'dan Karadeniz'e giderken Karadeniz'den İstanbul'a gelirken, yeşilin her tonunu gördüğüm bu coğrafya beni çok etkilemiştir. İlk çocukluğumda, buradan geçerken bize anlatılan, kitaplardan okuduğumuz, duyguyla sanki Bolu Dağlarında Köroğlu'nu görecek gibi hayaller kurduğumu hatırlıyorum. Şimdi, bu meydanda az önce söylediği gibi kardeşimin Bolu Beyi değil, zalimliğin değil, direnişin yani Köroğlu'nun Torunlarını görüyorum.

Hoş geldiniz. Hoş geldiniz. Hoş geldiniz.

Köroğlu zalimliğe karşı direnmiştir. Köroğlu kötülüğe karşı direnmiştir. Köroğlu demek özgürlüğü talep etmektir. Köroğlu iyiliği talep etmektir Köroğlu doğruya doğru demektir. Yanlışa yanlış demektir. Onun için Bolulu insanlarımızın bu süreçte yaşananlara en doğru tespiti en doğru kararı vereceklerine yürekten inanıyorum. Bu duyguyla selamlıyorum sizleri. Dün Konya'dadaydım, onlara söz verdim. Mevlana'nın şehrinde, gittiğim her yere selam götüreceğim dedim. Sizlerle Konya'dan selam getirdim. Hazreti Mevlana'nın şehrinden, hoşgörünün şehrinden, selam getirdim. Burada, yine en ön safta özellikle gençleri ve özellikle hanımefendileri görmek, inanın bizleri çok mutlu ediyor. Onların bu mücadeleci bakışları, duruşları ve tavırları çok kıymetli, sevgili dostlar. Haksızlıklar yapılabilir, hukuksuzluklar yapılabilir, eksikler olabilir, yanlışlar olabilir, ama bir devletin yönetici kadrosu başındaki insan ya da bir kişi, yetkilileri yanlışı övüyor ise yanlışı o kötülüğü diliyor ve ödüllendiriyor ise, Allah bu memleketin her insanını korusun, korusun. Bunlar  kötülüğe razı, yeter ki bir oy alsınlar. Bir oy için her şeyi yaparlar, oy için, siyaset için, her şeyi yapabilecek, her şeyi göze alan akıldan da, Allah bu memleketi korusun. Bu memleketin insanlarını korusun. İşte bu kötü akıl, bizi bugün partizan bir devletin şekline büründü. Parti her şey, partinin başındaki şey, bizde ne diyoruz. Millet her şey bizde, diyoruz.

Her şey çok güzel olacak diyoruz. Onlar için herşey bir kişi, yeter ki o kişi seçilsin, gerisi teferruat. Onlar için bir avuç insanın çıkardığı şey, o bir avuç insanın çıkarından, bir eksilme olmasın.

Pandoranın kutusunu her gün birisi açıyor. Her akşam başka birisinin geçmiş ve yaşadıklarını nedir biliyoruz. Hani, bir bakan istifa etmişti ve maliye bakanlığını btitrmişti. Sonumuz hayır olsun diye bir tweet atmıştı. Ne demek istediğini o zaman belki çoğumuz ve kavrayamamıştık, ama bugün ayan beyan ortaya çıkıyor, bu insanların, bu her şeyi ben bilirim aklından korusun derken. Bir an önce onlardan kurtulmamız lazım, bir an önce, bir gün bile bu Türkiye'ye verecekleri zararın, çok uzun zaman olduğunu bilelim. Bu memleketin insanı kendine yeter, bu memleketin güzel insanlarının aklı, şurada bulunan güzel ablamızın, beyefendilerin, evlatların, şimdi gençlerin, aklı bu memlekete yeter. Biz milletin kendine güvenmesini istiyoruz. Onlar ise bir kişiye güvenmesini istiyor, bir kişiye. İşte milletimle beraber bu yola çıktım diyen, demokrasiyi savunan ve devletin insanı olmayı, erdemli davranmayı, devletin ahlakını temsil eden ve aynı zamanda hak, hukuk, adaletin mücadelecisi ki, bu yolları, bu tarihi yürüyüşe sizlerle yaşadı. Bugün onunla buradayız, yine onunla 15 Mayıs sabahı Cumhurbaşkanı olarak Çankaya'ya yürüyeceğiz Kemal kılıçdaroğlu'yla yürüyeceğiz." diyerek sözlerine devam etti.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 6 6 0 18
2 FB  Fenerbahçe 6 4 1 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği