İlkay Bayrak'tan Tanju Özcan'a Yöneltilen Ciddi Suçlamalar! ...BoluNet
222

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Hakkındaki İddialar Gündemi Sarsıyor

 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medyada yapılan eleştirilerle yeniden gündeme geldi. Özellikle İlkay Bayrak'ın sosyal medya hesaplarından anlatılan açıklamalar, Bolu'daki yerel yönetim ve belediye çalışmaları üzerinde yoğun tartışmalara yol açtı. Bayrak, Tanju Özcan'ı sert bir dille eleştirerek belediyenin finansal yönetimini, yapılan faaliyetleri ve bazı isimlerle ilişkiler kurduğunu eleştirdi.

 

İlkay Bayrak'ın sosyal medya paylaşımı:

 
"Birkaç gün önce Tancu Efendi'nin bir fotoğrafını paylaşmıştım ve çok sert eleştirmiştim. Neydi bu fotoğraf ?
 
Dilan Polat olayını hepiniz biliyorsunuz. Sosyal medya rezilliklerinden cezaevine giden, sonrasında yine cezaevinden özgürlüklerine uzanan ve tüm Türkiye'nin adalete güvenini zedeleyen, içini acıtan süreç.
 
Bahisten gelen kara paranın güzellik merkezleri uzerinden nasıl aklandığını muhalif kanallarda aylarca araştırmacı gazeteciler anlattılar.
 
Dilan Polat bu sistemdeki yüzlerce aktörden sadece bir tanesi idi.
 
İşte ondan da daha büyük bir isim Bolu'ya şube açacakmış, hatta dün açtı.
 
Şunu sormak istiyorum. Chp bunlarla mücadele edeceğini söyleyen bir parti değil midir? İktidar olması halinde bunlardan hesap soracak olan parti değil midir? 22 yıldır bu ülkeyi yöneten zihniyetin, bu gibi insanların kısa yoldan zenginleşmelerini sağladıklarını, bunları hukuk önünde koruduklarını, kayırdıklarını söyleyen parti Chp degil mi? Yine bu olanları içleri yanarak izleyen halkı bu kabustan kurtaracak olan partinin Chp olduğunu ve iktidar olunca bunların hesabını soracaklarını söyleyen siz değil miydiniz?
 
O zaman bu fotoğraf ve sonrasında ortaya çıkan saçmalıklar nedir?
 
Belli ki şube açılışı için sizinle görüşmüş. Herkesle yaptığınız gibi bununla da bir pazarlık süreci yaşamışsınız. Kapı önünde bir konsere, kapı arkasındakini bilemiyorum, anlaşmışsınız. Bir de utanmadan Bolu Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından kadının resmi ile konser reklamı yapmışsınız. Bu tür pazarlıklara ve siyasi rüşvetlere karşı olmakla beraber şunu sormak istiyorum, neden konser? Malum okullar açıldı bu zor günlerde öğrenciler ve veliler defter alacak para bulamıyorlar. Bolu Belediyesi önceki yıllarda yaptığı kırtasiye ve okula başlama yardımlarını bu sene Tasarruf Tedbirlerini bahane ederek yapmadı. Madem o yönde bir talepte bulunsaydınız. Ne oldu konseri karın doyumadığını gördünüz. Her konserde sahneye çıkardınız şov yapardınız, drone kaldırırdınız değişik açılardan çekimler yapıp ihtişamlı paylaşımlar yapardınız, dün akşamki konserden belediyenin hesaplarından tık ses yok. Sanki öyle bir konser hiç olmadı. Gündür kadının şubesinin açılışı vardı, kurdele görünce makas elinde açılışlara koşan sizlerden yine bir ses yok. Sadece Tancu efendi uğruyor bi hayırli olsum diyor var bununla ilgili hiçbkr paylaşım yapılmıyor. En kötü Rasim'i yollardın, onu da mı yollayamadın, neden korktun?
 
Gelelim Vakıf resepsiyonuna, o papyonlara bayıldıl doğrusu. Görünüşe göre ev sahibi Meral Hanım ve Tancu Efendi. Tancu Efendi vakıfa 1 Milyon TL bağış yapıyor ve her ay da 30 bin lira düzenli bağış yapacağını söylüyor. Hayırdır hangi dağda kurt öldü. Seni tanıyam herkes bilir mi senin cebinden böyle bir konuda bile asla bir kuruş çıkmaz. Hadi gerçekten cebinden 1 Milyon TL verdin diyelim, o zaman sorayım sen ne ara 1 Milyon para bağışlayacak adam oldun? Bu parayı ne ara biriktirdin. Önceki maddi durumunu iyi bilen insanlardan biriyim. 1 Nisan 2019 tarihi itibarı ile senin önce evinin yanındaki yeri alacak, sonrasında evine büyük kapsamlı bir tadilat yapacak kadar paran yoktu. Peki sonrasındakiler, oğluna 3 tane dükkan, Urla'da yazlık, 2 tane hatrı sayılır bedelde araba. Başkanlıktan aldığın maaş belli 100 Bin TL civarı. Emekli vekil maaşı 70 bin civarı, o da Eyt'den beri. Onun en az yarısını bir aylık alkol masrafına düş. Eee sen ne ara bu kadar para biriktirdin Tanju Efendi?"

 

Bayrak, paylaşımında Dilan Polat gibi isimler üzerinden yönetilen güzellik merkezi sahipleri kara para aklama işlemlerine karıştığı iddialarına değindi ve bu kişilerin adalet önünde hesap vermediğini savundu. Bolu'da bu isimlerle ilgili bir mağazanın hizmetlerine katıldığı iddia edilen Tanju Özcan'ı eleştiren Bayrak, CHP'nin bu tür yapılarla mücadele ettiğini söylemesine rağmen Özcan'ın bu kişileri desteklediğini ileri sürdü. Ayrıca Bolu Belediyesi'nin bu durumunu gizli tuttuğunu ve etkinliklerle ilgili gerçeklerin göz ardı edildiğini iddia etti.

 

Bayrak, Tanju Özcan'ın konser gibi etkinliklerde şeffaf davranmadığını öne sürerek, bu etkinliklerin insanların sorunlarına çözüm olmadığını savundu. Özellikle velilerin ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya olduğu bir dönemde Bolu Belediyesi'nin kırtasiye yardımı yapmadığını belirtti. Buna rağmen belediyenin konser gibi etkinliklere kaynak ayırması eleştirildi.

Bayrak ayrıca, Bolu Belediyesi'nin önceki yıllarda yaptığı kırtasiye yardımlarını bu yıl yerine getirmediğini belirtti. Belediyenin kaynaklarının daha faydalı alanlara yönlendirmesi gerektiğini söyleyen Bayrak, belediyenin tasarruf işlemleri adı altında kişileri geri çevirdiğini dile getirdi.

 

Tanju Özcan'ın Vakıf lansmanında yaptığı bağış da Bayrak'ın eleştirileri arasında yer aldı. Özcan'ın bir vakfa 1 milyon TL bağış yapması ve onun her ay düzenli olarak 30 bin TL bağışta bulunacağı açıklamasında, Bayrak tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Bayrak, Özcan'ın geçmişteki maddi gelişmeye dikkat ederek, bu kadar büyük bir bağışı nasıl yapabildiğini sorguladı. Tanju Özcan'ın Bolu Belediye Başkanı olmadan önceki mali durumu hakkında iddialarda bulunan Bayrak, Özcan'ın belediye başkanlığı döneminde mal varlığının nasıl artırıldığını sorguladı. Özcan'ın oğluna dükkânlar, Urla'da yazlık ve lüks arabaların olduğunu belirten Bayrak, bu kazancın neler olacağını merak ettiğini belirtti.

 

Tüm bu iddialar, Bolu Belediyesi ve Tanju Özcan'ın yerel yönetim anlayışını yeniden sorgulayan tartışmaları alevlendirdi. Özcan'ın eleştiriler karşısında nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu ve sosyal medyadaki bu geniş tartışmalar yankı uyandırmaya devam ediyor. Özellikle yerel yönetimde şeffaflık ve hesap verebilirlik konusundaki iddialar, halkın dikkatini çekerken, Bolu Belediyesi'nin de  bu iddialara nasıl yanıt vereceği merakla bekleniyor.

 

Bu haber BoluNet'ten!

Bolu'nun ve Gündemin nabzını tutun!

BoluNet'te en güncel ve hikayeler sizi bekliyor: www.bolunet.com.tr

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği