İbrahim Atalay Yazdı... Seçimin kaybedeni ve kazananı...
222

Evet sevgili okurlarım, şunu bilmenizi isterim ki, bu seçimin galibi Milliyetçi, muhafazakar çizgide hareket eden bu milletin değerlerine saygılı davrananlar kazanmıştır.
Bu konuda Milliyetçi çizgisini bozmayan MHP, bu seçimde sahtekar araştırma şirketlerini yalancı çıkarmıştır. Çünkü çoğu şirket "%5- 6 anca alır" dedikleri MHP her şeye rağmen yüzde on buçuk gibi bir oy alarak Milliyetçi-muhafazakar insanları temsil yetkisinde 50 nin üzerinde milletvekiliyle temsil hakkı elde etmiştir.
Bolu da seçimin kazananı Milliyetçi- ülkücü kimliği ile gönüllerde taht kuran MHP adayı İsmail Akgül olmuştur. MHP Bolu dan kuruluşundan sonra 54 yıl sonra milletvekili çıkarmıştır. Seçimin kazananı bence "Bizim İsmail" olmuştur. Ak Parti ise mevcut 2 milletvekilinden 1'ini kaybettiği için kaybedeni olmuştur. Seçimde 1 milletvekili ile temsil edilen CHP ise o milletvekilini Belediye Başkanı yapmıştı, bu milletvekilliğini alarak yerinde saymıştır.
Bu arada Kamuoyu şirketlerinin % 60 larla kazanacak iddiasıyla yayın yaparak insanların rehavet duygusuna kapılmalarına sebep olup, % 45 lere çakılan Kılıçdaroğlu ilk turda seçimin kaybedeni olmuştur.
Elbette 2. Tur' da ne olur bilinmez ama, Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan, bence kazanmaya daha yakın durmaktadır.
Bence Türkiye de seçimlerin kaybedeni şişirdikleri sonuçlar nedeniyle Kamuoyu araştırma şirketleridir. Bu şirketler yaptıkları, Kamuoyu Araştırmalarını daha dikkatli ve kapsamlı olarak yapmaları gerektiğini ortaya koydu.
Bu arada seçimlerin diğer bir kazananı da Yeniden Refah Partisi oldu, Cumhur İttifakı Çatısı altında seçime girerek milletvekili çıkarması birlikten kuvvet doğar sözünü birkez daha doğruladı. Seçimin kaybedeni bence siyaset değil, ekonomik olarak bir çok alanda düşüş oldu, Borsa da % 6 lık bir düşüş yaşandı, Dolar ve Euro yükselişini sürdürdü. Altın da da yükseliş devam etti.
15 gün sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2 aday yarışacak, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’ndan hangisi bu ülkeyi 5 yıl daha yönetecek onu 13 gün sonra göreceğiz.

İbrahim Atalay

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği