Her Oy Değerli: YSK'nın Seçmen Listesi Duyurusu... BoluNet
222

 

Seçim Öncesi Kritik Güncelleme:

 

Vatandaşa Duyuru ve Deverenli'nin Önemli Uyarısı

 

Türkiye, 31 Mart 2024'teki Mahalli İdareler Seçimleri'ne hazırlanırken, Yüksek Seçim Kurulu, seçim takvimini belirledi ve yurt içi seçmen listelerinin askıya çıkacağını duyurdu. 4 Ocak Çarşamba günü itibarıyla askıya çıkan listeler, 17 Ocak'a kadar vatandaşların incelemesine açık olacak.

 

Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Deverenli, vatandaşları bu konuda dikkatli olmaya çağırarak, listelerdeki bilgilerin doğruluğunu kontrol etmenin önemine vurgu yaptı. Deverenli, özellikle adres değişiklikleri ve yeni seçmenlerin kayıtlarını kontrol etmeleri gerektiğini belirtti.

 

Listeler, 18 yaşını doldurmuş ve geçerli yerleşim yeri adresine sahip vatandaşların bilgilerini içeriyor. İtiraz ve düzeltmeler için vatandaşlar, muhtarlıklar ve YSK'nın resmi internet adresinden yararlanabilir. Engelli vatandaşlar için de özel düzenlemeler mevcut. Seyyar sandıkta oy kullanma hakkına sahip olan yatağa bağımlı hastalar ve %40 ve üzeri engeli olan vatandaşlar, ilgili belgeleriyle bu haktan yararlanabilecek.

 

Seçim sürecinin şeffaf ve adaletli bir şekilde yürütülmesi için bu adımların büyük önem taşıdığı vurgulanıyor. Vatandaşların ve siyasi partilerin aktif katılımıyla, demokrasinin temel taşlarından biri olan seçimlerin sağlıklı bir zeminde gerçekleştirilmesi hedefleniyor​​.


 

BoluNet ile dünyaya açılan pencereniz. Her haberimizde, yerelden globale uzanan bir yolculuğa çıkın. Daha fazla bilgi ve derinlemesine analizler için www.bolunet.com.tr.

Her zaman, her yerde, BoluNet.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği