Hayırlı Cumalar: Birlik ve Beraberliğin Önemi... BoluNet
222

Hayırlı Cumalar: Vicdan ve Merhametin Sınavı

 

21 Haziran 2024 Cuma

 

Değerli dostlar,

 

İçinde bulunduğumuz çağda insaf, vicdan ve merhametin yitirildiği, zulmün sıradanlaştığı ve zalimin destek bulduğu olaylar giderek artmaktadır. İnsani değerlerin göz ardı edilmesi, toplumların vicdanında derin yaralar açmaktadır. Bu zor günlerde, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir gerçektir.

 

Kur'an-ı Kerim'in İbrahim suresi 42. ayetinde buyurulduğu gibi: "Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah onları ancak gözlerin çıkışıyla bakakalacağı bir güne erteliyor." Bu ayet, bizlere zalimlerin yaptıklarının cezasız kalmayacağını ve Allah'ın adaletinin er ya da geç tecelli edeceğini hatırlatmaktadır. Bizler de adalet ve merhameti elden bırakmamalı, her daim mazlumların yanında yer almalı ve zulme karşı durmalıyız.

 

Toplum olarak insani değerlerimizi koruyarak, vicdan ve merhamet duygularımızı canlı tutmalıyız. Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, adalet ve barışın hakim olduğu bir dünya için çaba göstermeliyiz. Eğer bizler zulme karşı sessiz kalıyorsak, uyutulan biz olmuşuz demektir. Farkında olmadan zulmü kabullenmiş ve zalimlerin yanında yer almış oluruz.

 

Bu mübarek Cuma gününde, vicdan ve merhametin tekrar toplumumuzda hakim olması için dua edelim. İnsani değerlerimizin, kardeşlik ve dayanışma duygularımızın yeniden canlanması için birbirimize destek olalım. Adalet ve barışın dünyaya hakim olması için el birliğiyle çalışalım.

 

Hayırlı Cumalar dileklerimle, tüm Müslüman kardeşlerimize sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler dilerim. Allah dualarımızı kabul etsin, bizleri doğru yoldan ayırmasın.

 

BoluNet: Bolu'nun kalbi burada atıyor, güncel haberler için daima bizimle kalın!

 

Bolu ve çevresindeki en güncel ve doğru haberler için lütfen bizimle www.bolunet.com.tr adresinden bağlantıda kalın. Haberlerimiz hakkındaki düşüncelerinizi, görüşlerinizi ve haber önerilerinizi bolunet@bolunet.com.tr adresine göndererek bizimle paylaşabilirsiniz. Okuyucu geri bildirimleriniz, BoluNet'in daha iyi bir haber kaynağı olması için büyük önem taşımaktadır.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
2 GS  Galatasaray 4 4 0 12
3 İBFK  Başakşehir 4 3 0 10
4 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği