Hayatın Durağında Yolcularla Buluşma: Denge ve Yolculuk Üzerine Derin Düşünceler... BoluNet
222

Dünya Bir Durak, Hayat Yolculuğumuz


Dünyanın karmaşık düzeni içinde her birimiz farklı yollardan geçiyor, farklı duraklarda soluklanıyoruz. Sahip olduklarımız, olmaya çalıştıklarımız, hırslarımız ve tutkularımız... Peki, bu sürekli sahip olma arzusu, bu öfke, kavga, itiş kakış, nefret neden? Bir durakta, yalnızca bir yolcu olduğumuzu unutmamak gerek. "Dünya, yalnızca bir duraktır" felsefesi, yaşamın özünü ve sırrını anlamamıza yardımcı olabilir. Bu derin mesajı, BoluNet okuyucuları için bir hafta sonu gazete haberi olarak işliyoruz.


Hayatımız boyunca biriktirdiklerimiz, kimliğimiz, mal mülk, ünvanlar ve hatta bedenimiz... Tüm bunlar aslında geçici. Bir gün hepsini geride bırakmak zorunda kalacağımız bir gerçek. Ailemiz, dostlarımız, sevdiklerimiz; her biriyle durakta, yani hayatın bu kısa kesitinde karşılaştığımız yolcular. Peki, bu bilgi ışığında, sahip olma arzumuzun, öfkemizin, kavgalarımızın, nefretimizin kaynağı nedir?

 

Bir bilgeye zehrin ne olduğu sorulduğunda, "İhtiyacınızdan fazla olan her şey zehirdir" yanıtını vermiş. Fazla güç, fazla dinlenmek, fazla yiyecek, fazla üzüntü... Yaşamın özü ve şifası, dengeyi bulmakta yatıyor.

 


Bu düşünceler ışığında, hayatımızı gözden geçirelim. Karşılaştığımız herkesin kendi yolculuğunda bir yolcu olduğunu, ve bu durakta, yani dünyada birbirimizle tanışmanın, anın tadını çıkarmanın kıymetini bilmemiz gerektiğini unutmayalım. Belki de bir daha hiçbir durakta karşılaşmayacağız. Bu nedenle, otobüsümüz gelmeden önce birbirimize sarılalım, bu durakta olmanın tadını çıkaralım.

 

Para, politik hırs, makam ve mevki peşinde koşanlara bu mesajı, yaşamın dengesinin önemini anlatan bu derin felsefeyi ulaştırabilmek, onlara gerçek mutluluğun ve huzurun kaynağını göstermek umuduyla...

 

Her açıdan haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği