Göynük'te 356 Araç ve 1,213 Personel Yangınla Savaşıyor... BoluNet
222

Yeniköy, Çaylak, Bekirfakılar ve Umurlar Köyleri Boşaltıldı

 

Bolu'nun Göynük ilçesinde başlayan orman yangını, halk arasında büyük endişe yaratmaya devam ediyor. Ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için tüm güçleriyle mücadele ediyor. 15 Ağustos Çarşamba günü saat 12.30 sıralarında Bekirfakılar köyünde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Bu durum üzerine Yeniköy, Çaylak, Bekirfakılar ve Umurlar köylerinde yaşayan 490 kişi, tedbir amaçlı olarak tahliye edilerek güvenli bölgelere yerleştirildi. Tahliye edilenler arasında özellikle yaşlılar, kadınlar, çocuklar ve engelliler yer alıyor.

 

Yangına müdahale çalışmalarına 356 araç ve bin 213 personel katılıyor. Söndürme çalışmalarında 11 helikopter, 108 arazöz, 8 itfaiye aracı, 17 su tankeri, 41 ilk müdahale aracı, 11 dozer ve çeşitli iş makineleri kullanılıyor. Ayrıca, bölgedeki iletişim kesintilerini önlemek amacıyla 8 mobil GSM aracı bölgeye sevk edildi.

 

Yangının yayılmasını engellemek ve kontrol altına almak için ekipler, ek su tankerleri, dozerler ve itfaiye araçlarıyla yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Durumun ciddiyeti göz önünde bulundurularak bölgede çalışmaların aralıksız sürdüğü, yangının kontrol altına alınması için tüm imkanların seferber edildiği bildirildi. Yangının yol açtığı zarar ve alevlerin ne zaman tamamen söndürülebileceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

 

Bu haber BoluNet'ten!

Bolu'nun ve Gündemin nabzını tutun!

BoluNet'te en güncel ve çarpıcı haberler sizi bekliyor: www.bolunet.com.tr

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 FB  Fenerbahçe 4 3 0 10
2 GS  Galatasaray 3 3 0 9
3 BJK  Beşiktaş 3 3 0 9
4 EYP  Eyüpspor 4 2 0 8
5 İBFK  Başakşehir 3 2 0 7

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği