Gölyüzü ve Sanayi Kavşaklarına Acil Köprülü Kavşak Talebi...BoluNet
222

Bolu MHP Milletvekili İsmail Akgül'den TBMM'de Önemli Konuşma: Bolu'da Köprülü Kavşak İhtiyacı

 

Bolu'nun trafik sorunlarına çözüm getirmek amacıyla MHP Milletvekili İsmail Akgül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda dikkat çekici bir konuşma yaptı. Söz konusu haberde, Bolu şehir merkezinden geçen D-100 Karayolu üzerindeki Gölyüzü, Sanayi, Üniversite ve Organize Sanayi kavşaklarının trafik yoğunluğu ve kazalara neden olduğunu belirtildi. Akgül, köprülü kavşakların bu bölgede acilen yapılması gerektiğini vurguladı.

 

Bolu'da Kavşak sorunu

 

Ankara-İstanbul D-100 Karayolu'nun Bolu şehir merkezinden geçerken, şehir içi trafiği kesişen 14 kilometrelik hattın önemli bir trafik yoğunluğu oluşturmasına neden oluyor. Bu hatta bulunan 12 kavşak sekizi sinyalize kavşak şeklinde olup, trafik kazalarının sıklıkla kullanıldığı noktalar arasında yer alıyor. Özellikle Sanayi, Gölyüzü, Üniversite ve Organize Sanayi kavşakları yaşanan kayıplara neden olan kazaların sıkça yaşandığı bölgeler olarak karşımıza çıkıyor.

 

Akgül'ün TBMM Genel Kurulu'ndaki Konuşması

 

İsmail Akgül, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Ankara İstanbul D 100 karayolunun Bolu Şehir Merkezinden geçmesinden dolayı şehir içi trafiğiyle D-100 karayolunun kesiştiği 14 kilometrelik hatta yer alan 12 kavşağın sekizi sinyalize kavşak şeklindedir. Bolu’nun  kuzey ve güney arasında en yoğun geçişin sağlandığı Sanayi kavşağı, Gölyüzü kavşağı, Üniversite kavşağı ve Organize Sanayi kavşağı noktalarında yaşanan trafik kazaları can kayıplarına neden olmaktadır. "

 

Akgül, bu kavşaklarda yaşanan trafiğin şehir içi trafiğini olumsuz etkilediğini belirterek, "Şehir içi trafik yoğunluğuna da sebep olması nedeniyle öncelikli olarak Gölyüzü ve Sanayi kavşaklarına köprülü kavşak yapılması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir. Sayın Ulaştırma Bakanımız Bolu ziyaretinde yerinde incelediği Gölyüzü ve Sanayi kavşaklarında acilen köprülü kavşak yapılması gerektiğini dile getirmiş ve gerekli çalışmaların yapılacağını da söylemişti." dedi.

 

Köprülü Kavşak Talepleri

 

Milletvekili Akgül, köprülü kavşakların yapılmasının önemine dikkat çekerek, Ulaştırma Bakanlığı'nın ve Bolu Belediyesi'nin bu konuda hassasiyet göstermelerini beklediklerini ifade etti. Akgül, "Köprülü kavşakların yapımıyla ilgili paydaş olan Ulaştırma Bakanlığı'nın ve Bolu Belediyesinin konuyla ilgili hassasiyet göstermelerini bekliyor tüm Bolu halkı adına acil eylem planlarının devreye alınmasını talep ediyorum." şeklinde konuştu.

 

Ulaştırma Bakanı'nın Destek Sözü

 

Ulaştırma Bakanı'nın Bolu ziyaretinde Gölyüzü ve Sanayi kavşaklarını yerinde incelediğini hatırlatan Akgül, Bakanın köprülü kavşak yapımı için gerekli çalışmaların başlatılacağını söylediğini belirtti. Bu bağlamda, köprülü kavşakların yapımının, Bolu'nun trafik planının büyük ölçüde hafifletilmesi ve etkisinin can ve mal güvenliğinin artırılacağı düşünülüyor.

 

Bolu'nun ulaşım altyapısının güçlendirilmesi ve trafik kazalarının azalması için çalışmaların başlatılması ve köprülü kavşak projelerinin hayata geçirilmesiyle büyük bir önem taşıyor. Bu projeler, Bolu'daki trafik akışını daha düzenli ve güvenli hale getirmeyi öngörüyor.

 

Bu Haber BoluNet Tarafından Hazırlanmış Bolu ve güncel, doğru ve güvenilir haberlere ulaşmak için BoluNet'i takipte kalın!

Bolu'nun kalbinden haberler, analizler ve özel içerikler sadece bir tık uzağınızda: www.bolunet.com.tr

Haberlerimizle ilgili düşünce ve görüşlerinizi paylaşmaktan mutluluk duyarız. Sizden gelen geri bildirimler, BoluNet'in daha iyi bir haber kaynağı olmasına yardımcı oluyor. Haber Seçeneklerinizi ve yorumlarınızı bize iletmek için bolunet@bolunet.com.tr adresini yazabilirsiniz.

Daha fazla bilgi, duygu analizi ve Bolu ile ilgili güncel haberler için lütfen yorum yapın!

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği