Gölcük'te Doğanın Yok Oluş Reçetesi...BoluNet
222

Gölcük'ün Geleceği Meclis Masasında: Doğa Harikasına Ticari Dokunuş Tartışmaları Alevleniyor

 

Bolu'nun incisi Gölcük Tabiat Parkı'nın sakinleri ve doğa severler, bölgenin turizm potansiyelini artırma çabası içinde olan yerel yönetimler ile doğanın korunmasını önceliklendiren çevreciler arasında giderek derinleşen bir uçurumun kenarında duruyor. 1958 yılından bu yana doğanın kucak açtığı bu tabiat harikası, geçtiğimiz yıllarda 25 bungalov ve 19 odalı konukevi eklemeleri ile gündeme oturdu. Yeşilin ve mavinin her tonunu bünyesinde barındıran Gölcük'ün bu yapay dokunuşlarla nasıl bir dönüşüme uğrayacağı, Bolu'nun kalbindeki bu toplantıda tartışıldı.

 

Son meclis toplantısında, gözler yine bu yeşil cennet üzerindeydi. Doğal güzellikleriyle dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çeken Gölcük'te, yapılan ve yapılması planlanan turistik tesislerin, parkın dokusuna vereceği zararlar ve olası yangın tehlikeleri gibi konular, tartışma konusu oldu. Gölcük Platformu'nun ve çevrecilerin çabaları sayesinde projenin yürütmesi durdurulmuştu, ancak Danıştay'ın son onayları ile parkın kaderi yine belirsizliğe doğru yol alıyor.

 

Bolu Belediyesi'nin, doğal mirasa zarar vermeden gelişimi destekleyecek yeni planlar üzerinde çalışması bekleniyor. Gölcük, sadece Bolu'nun değil, dünyanın da ortak mirası olarak kabul ediliyor. Bu nedenle alınacak her karar, uluslararası doğa koruma standartlarına uygun olarak titizlikle incelenmeli ve doğanın sesine kulak verilmeli.

 

Bolu'nun bir doğa harikası olan Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapılaşma endişeleri, Cihan Tutal'ın dikkat çekici haberiyle BoluNet üzerinde gündeme gelmiştir. Tutal, parkın doğal dokusunun korunmasının önemini vurgularken, 25 bungalov ve 19 odalı konukevi inşasının doğaya verebileceği zararları ve bu konudaki hukuki süreçleri ele alıyor. Meclis toplantılarında bu konunun tartışıldığını ve doğal alanların ticari amaçlarla kullanılmasının risklerini işliyor. Gölcük, sadece Bolu'nun değil, tüm dünyanın ortak mirası olarak görülüyor ve bu nedenle alınacak her kararın doğayı koruma odaklı olması gerektiğine dikkat çekiliyor.

https://bolunet.com.tr/makale-detay/golcuk-tabiat-parki-nda-insaat-alarmi-cennetin-isgali-208.html

 

 

Doğal güzellikleriyle büyüleyen, ancak yapılan müdahalelerle tehdit altında olan Gölcük Tabiat Parkı, bu kez de meclis koridorlarında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Tüm gözler, Bolu Belediyesi'nin atacağı adımlar ve vereceği kararlar üzerinde. Çünkü unutulmamalıdır ki Gölcük, sadece bugünün değil, gelecek nesillerin de mirası ve herkesin bu mirasa sahip çıkması gerekiyor.

 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği