Gizli Fiyat Artışlarına Karşı Ticaret Bakanlığı'ndan Önlem!...BOLUNET
222

Tüketiciler Dikkat! Gizli Fiyat Artışlarına Karşı Bakanlık Harekete Geçti!

Tüketicilere Yanıltıcı Fiyatlandırmalara Dur Dedi!

81 İle Gizli Fiyat Artışı Uyarısı ve Talimat!

Ticaret Bakanlığı, tüketicilere satılan ürünlerdeki gizli fiyat artışlarına karşı sıkı denetimler yapacağını duyurdu. Fahiş fiyata karşı son zamanlarda sıkça rastlanan bu duruma karşı alınan önlemler kapsamında Bakanlık, 81 ile talimat gönderdi.

Tüketicilerin satın aldığı ürünlerde ambalajın ve fiyatın aynı kalmakla birlikte, içerikteki gramaj, adet veya ağırlık gibi ölçü birimlerinin azaltılması sonucu oluşan fiyat artışlarına karşı Bakanlık harekete geçti. Bu tür uygulamaların, tüketicileri yanıltıcı ambalajlama uygulamalarıyla kandırmaya yönelik olduğu vurgulandı.

Bakanlık bu uygulamanın "Tüketicilere sunulan bir malda birim fiyatını farklılaştıracak şekilde, adet, uzunluk, ağırlık, alan, hacim ölçüleri ve benzeri unsurlarından birinde değişiklik yapılmasına rağmen, değişiklik yapılmadığı izlenimi uyandıran yanıltıcı ambalajlama uygulamaları" hükmü kapsamında olduğuna dikkat çekti.

Ülkemiz genelinde gerçekleştirilecek denetimlerle bu tür yanıltıcı uygulamalara karşı önlem alınacak. 81 ildeki Ticaret Müdürlüğüne gönderilen talimatla bu ürünlerin tespit edilip tutanağa bağlanması ve Reklam Kurulu'na gönderilmesi istendi.

Ayrıca, bu tür uygulamaları gerçekleştiren üretici veya satıcı firmalara idari para cezalarının uygulanacağı belirtildi. Mevzuatın amir hükmüne aykırı bu tür haksız ticari uygulamaların önüne geçilmesi için Bakanlık sıkı denetimlerin gerçekleştirileceğini ifade etti.

Tüketicilerin mağdur olmaması ve bu tür yanıltıcı uygulamalara karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Bakanlık, tüketicilerin bu tür durumlarla karşılaştıklarında yetkili mercilere başvurmalarını istedi.

BOLUNET

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği