Gizemli Ajanlar Türkiye'de Yakalandı: Mossad Operasyonunun Perde Arkası... BoluNet
222

 

Türkiye'de Mossad Operasyonu

Yabancı Casuslar Yakalandı

 

Türkiye'de gerçekleştirilen kapsamlı bir operasyonda, İsrail Dış İstihbarat Teşkilatı Mossad'a yönelik büyük bir darbe vuruldu. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen operasyonda, Türkiye'de yabancı uyruklu ve Türk vatandaşları üzerinde casusluk faaliyetleri yürüttüğü belirlenen şüpheliler gözaltına alındı.

 

Mossad'ın Türkiye'deki faaliyetleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması sonucu detaylı olarak ortaya kondu. Bu soruşturma çerçevesinde, Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklulara yönelik keşif, takip ve adam kaçırma gibi eylemler gerçekleştiren Mossad ajanları tespit edildi. Toplam 46 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, bunlardan 34'ü sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyonda yakalananlar arasında, tamamı Arap asıllı olan ve biyografik istihbarat toplayan 15 Mossad ajanı bulunuyor. Ayrıca, MİT tarafından İstanbul ve Antalya'da düzenlenen polis operasyonlarında 6 Rus ve Özbek uyruklu kişi tutuklandı.

 

Bu operasyon, Türkiye'nin uluslararası istihbarat teşkilatlarına karşı sürdürdüğü kararlı mücadelenin bir parçası olarak görülüyor. Gözaltına alınanlar sorgulanırken, Türkiye'nin güvenliğine yönelik tehditlerle mücadeledeki kararlılığı vurgulanıyor.

 

BoluNet ile dünyaya açılan pencereniz. Her haberimizde, yerelden globale uzanan bir yolculuğa çıkın. Daha fazla bilgi ve derinlemesine analizler için www.bolunet.com.tr.

Her zaman, her yerde, BoluNet.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği