Gerede’deki orman yangını 13 saattir devam ediyor...BoluNet
222

 Ankara'nın Kızılcaham ilçesinde başlayan ve Bolu'nun Gerede ilçesine sıçrayan orman yangını 13 saattir devam ediyor.

Bolu'nun Gerede ilçesinde, söndürme çalışmalarında 13 saati geride bırakan ekipler, orman yangınını kontrol altına almak için çalışmalarına devam ediyor.
Gerede'de rüzgarın da etkisiyle zaman zaman parlayan alevlerin ilerlemesini engellemek için bölgede mücadele sürüyor. Yangının kontrol altına alınması adına karadan müdahalenin devam ettiği Gerede'ye çevre illerden çok sayıda ekip sevk edildi. 

 

Bolu’nun Gerede ilçesine sıçrayan orman yangınında Kavacık Köyü Muhtarı Metin Ceylan, Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın talimatıyla köyün tahliye edildiğini söyledi.

 

Kavacık Köyü Muhtarı Metin Ceylan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının Gerede’ye ulaşmasının ardından köyün tahliye edildiğini belirtti. Ceylan, "Komutanlarımız burada. Evi olanlar Gerede’ye gitti. Şu anda asayiş köyde bekliyor. Allah’ın izniyle inşallah yangın buraya ulaşmadan bu işi bitirecek. Köyümüz 40 hane. 60 kişi falan var hemen hemen. Kimse kalmadı, ben ve azam var. Kimse kalmadı köyde, asayiş de bekliyor. Şu anda hiçbir sıkıntımız yok. İnşallah yangın da söner. Yangın şu anda köye 4 kilometre" dedi.

Kaynak Linki: https://www.iha.com.tr/bolu-haberleri/gerededeki-orman-yangini-13-saattir-devam-ediyor-109720888

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği