Gerede Çayı'nda Kirlilik Fırtınası: Yetkililer Nerede?...BoluNet
222

Bolu Gerede Çayı'nda Kirlilik İsyanı: "Yıllardır Bu Pisliği Durduramıyoruz!"

Bolu'nun Gerede ilçesindeki çayın kirliliği, köylülerin isyan noktasına getirdiği bir mesele haline geldi. Yıllardır süregelen bu kirlilik sorunu, sanayi tesislerinin doğrudan çaya saldığı atıklarla büyümeye devam ediyor. Yetkililerin verdiği arıtma tesisi sözleri ise maalesef havada kaldı. Bu durum, çayın geçtiği 238 kilometrelik alanda yaşayan insanların sağlığını doğrudan tehdit ediyor.

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, bu sorunun üzerine gitmekte kararlı. Çayın etrafında incelemelerde bulunan Ateş, köy sakinlerinin şikayetlerini dinledi. Köylüler, AKP'li encümenlerin tesislerinin çayı kirlettiğini belirtirken, bir köylü "Biz de AK Partiliyiz, ama bu kirlilik kabul edilemez" şeklinde tepkisini dile getirdi.

F645qbMWEAAaY10

Köylülerin anlattığına göre, yetkililer yıllardır bu sorunu çözme sözü veriyor ancak bir türlü bu sözler tutulmuyor. "Sözde arıtma var" denilse de, gönderilen suyun arıtılmadığı, doğrudan çaya salındığı belirtiliyor.

Milletvekili Ateş, bu sorunu meclis gündemine taşıyarak, Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanıtlamasını talep etti. Ateş, "Eğer doğayı katletme noktasına geldiysek, bunun telafisi çok zor. Bu konunun araştırılmasını talep ediyorum ve gerekirse meclise taşıyacağım" dedi.

Bolu Gerede Çayı'ndaki bu kirlilik sorunu, sadece bir bölgenin değil, tüm ülkenin meselesi haline gelmeli. Doğamızı korumak, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak hepimizin sorumluluğunda. Yetkililerin bu konuda daha duyarlı ve sorumluluk sahibi olmalarını bekliyor, Gerede halkının yanında olduğumuzu belirtiyoruz.

BoluNet Olarak Biz de Çevre Kirliliğine Karşıyız!

BoluNet olarak, Bolu'nun doğal güzelliklerini koruma ve sürdürülebilir bir çevre için mücadele etme misyonunu benimsiyoruz. Gerede Çayı'ndaki kirlilik sorununu yakından takip ediyor ve bu konuda farkındalık yaratma çabasındayız. Bolulu hemşehrilerimizin ve doğamızın yanında, kirliliğe karşı duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyuyoruz.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği