Gece 3'te Neler Oldu? Anadolu'dan Gelen Haber....BOLUNET
222

ANADOLU'NUN BAĞLANTISI KESİLDİ: TÜRK'ÜN YUMRUĞU KALKMIŞTI...

Sabahın ilk saatlerine doğru Anadolu'dan gelen sessizlik, korku dolu bir bekleyişi işaret ediyordu. Gecenin en karanlık anı, tarihe tanıklık ediyordu. Saat 3'tü. Gökyüzünde, zifiri karanlıkta ayın ince hilal şekli belirginleşti. Bu hilal, belki de yeni bir başlangıcı simgeliyordu.

Bir süvarinin atının nal sesleri yankılandı. Anadolu'nun bağrından gelen bu ses, aslında derin bir suskunluğun habercisiydi. Sadece bu at ve onun binicisi vardı geceyle baş başa. Etrafı aydınlatan fenerler, emir erlerinin ellerinde titriyordu. Atını durdurduğunda ise sadece sigarasının tüttüğünü ve dumanların yavaşça kaybolduğu ufka doğru bakışlarını görebiliyordunuz.

Bir tık sesi duyuldu. Telgrafın son mesajını ilettikten sonra sessizliğe gömülüşü, Anadolu'nun dünyayla olan son bağlantısının da kesildiğini ilan ediyordu.

İşgal güçlerinin karargahında ise şaşkınlık hüküm sürüyordu. Haftalar boyunca Anadolu'nun derinliklerinde, gözlerden uzak sürdürülen hazırlıklardan habersizdiler. Ancak bu an, bu derin sessizlik, onlara Türk'ün artık hazır olduğunu gösteriyordu. Yılmayan, direnen bir milletin kararlılığı ve gücü karşısında, işgalciler için belki de en korkutucu anlardan biriydi.

Artık tarih yazılıyordu. Ve bu tarih, kendi topraklarında özgürce yaşama iradesini gösteren bir milletin destanını anlatacaktı.

BOLUNET

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği