Gazze'de 35 Bin Kişi İsrail Bombardımanı Önünde Şifa Hastanesi'ne Sığındı...BoluNet
222

Şifa Hastanesi: Gazze'nin İsrail Bombalarından Korunan Kalbi

Gazze'de devam eden İsrail saldırıları nedeniyle, çok sayıda sivil güvenli alanlar aramak zorunda kaldı. Al-Shifa Hastanesi, Gazze'nin en büyük hastanesi olma özelliği taşıyor ve son günlerde yaklaşık 35.000 sivil bu hastaneye sığındı. Hastane yetkilileri ve Gazze Sağlık Bakanlığı, durumu doğruladı ve bölgede yaşanan dramatik insani krizi vurguladı​

Gazze'nin en büyük hastanesi olan Al-Shifa Hastanesi, saldırılar sırasında çok sayıda yaralıya ev sahipliği yapıyor. Al Jazeera'nin raporlarına göre, hastane çalışanları ve akrabalar, yaralıları hastaneye getirirken panik sahneleri yaşandı ve hastanenin morgu, vücutlarla dolup taştı. Ayrıca hastane personeli, ilaç, malzeme ve elektrik kesintileri nedeniyle zor durumda olduklarını belirtti​.

İsrail saldırıları ve Gazze'ye uygulanan "tam abluka" nedeniyle bölgede ciddi bir insani kriz yaşanıyor. Birleşmiş Milletler Ofisi İnsani İşler Koordinasyon (OCHA), yoğun çatışmalar nedeniyle yaklaşık 200.000 kişinin evlerini terk ettiğini ve Gazze Şeridi'nde dramatik bir şekilde yer değiştirdiğini belirtti. Birleşmiş Milletler, çatışmaların sona erdirilmesi ve Gazze Şeridi'ne insani koridor oluşturulması çağrısında bulundu​.

Bu dramatik durum, Gazze'nin sağlık sistemini zorluyor ve bölgedeki insani krizin derinleşmesine neden oluyor. Saldırılar ve Gazze'ye uygulanan abluka, hastaneleri ve sağlık çalışanlarını zor durumda bırakırken, bölgenin sakinleri için güvenli alanlar azalmaya devam ediyor.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği