Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Bolu'da 85. Ölüm Yıl Dönümünde Törenlerle Anılıyor... BoluNet
222

Vali KILIÇ'ın Katılımıyla Bolu'da Atatürk'ün 85. Anma Törenleri

Valimiz Sayın Erkan KILIÇ'ın "10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ" Mesajı 

Bolu - Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlık mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yıl dönümünde Bolu'da düzenlenecek çeşitli etkinliklerle anılacak. Bolu Valisi Sayın Erkan KILIÇ, bu anlamlı günde bir mesaj yayımlayarak Atatürk'ü rahmet, minnet ve şükranla andığını belirtti.

Vali KILIÇ mesajında, Atatürk'ün millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti'ni kurma yolunda gösterdiği üstün liderlik vasıflarını ve askeri dehasını vurguladı. Atatürk'ün, Türk milletinin bağımsızlık ateşini yeniden yakarak, tarihte silinmek istenen izlerini yok edilerek unutturulmak istenen bir milletin küllerinden yeniden doğmasına önderlik ettiğini ifade etti.

Vali KILIÇ, Atatürk'ün en büyük idealinin, Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olduğunu hatırlatarak, bugün de bu istikamette yürümeye devam ettiklerini belirtti. Atatürk'ün aziz hatırasını saygıyla yad eden Vali KILIÇ, O'na, silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah'tan rahmet diledi.

10 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan anma programı kapsamında, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması planlanıyor. Ayrıca, Bolu Bilim ve Sanat Merkezi Konferans Salonu'nda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak ve 10 Kasım oratoryosu ile Atatürk fotoğraf ve resim sergisi ziyaretçilere açılacak.

Valilik, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel iş yerlerini Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle donatmaları ve saat 09.05'ten itibaren bayrakları yarıya indirmeleri talimatını verdi. Yarıya indirilen bayraklar gün batımında tekrar göndere çekilecek.

Bolu halkı, Atatürk'ü anma etkinliklerine katılım göstererek, Cumhuriyetimizin kurucusunun mirasına sahip çıkma ve onu anma geleneğini sürdürme çağrısında bulunuldu.

10 Kasım 2023 Cuma günü saat 08.45'te başlayacak olan anma programı şu şekilde sıralanmaktadır:

  • 08.45: Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması.
  • 09.05: Belediye Bandosunun "ti" sesi ile başlayacak olan iki dakikalık saygı duruşu.
  • İstiklal Marşımızın okunması ve bayrakların yarıya indirilmesi.

Yer: Anıtpark

Anma programının devamı ise Bolu Bilim ve Sanat Merkezi Konferans Salonu'nda saat 10.00'da gerçekleştirilecektir:

  • Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması.
  • Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar.
  • 10 Kasım oratoryosu.
  • Atatürk fotoğraf ve resim sergisinin gezilmesi.
  • Kapanış.

Notlar:

  1. 10 Kasım 2023 saat 08.00'den itibaren bütün kamu kurum ve kuruluşları ile özel iş yerleri binalarını Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle donatacaklardır.
  2. Tüm kamu kurum ve kuruluşları saat 09.05'ten itibaren bayraklarını yarıya indireceklerdir. Yarıya indirilen bayraklar gün batımında tekrar göndere çekilecektir.

Vali KILIÇ, tüm Bolu halkını ve ilgilileri, bu anma programına katılım göstermeye davet etti.

Bu haber BoluNet tarafından hazırlanmıştır.
Daha fazla bilgi, derinlemesine analiz ve Bolu ile ilgili güncel haberler için lütfen bizimle www.bolunet.com.tr adresinden bağlantıda kalın.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği