GAZ BEDAVA YA SONRA...
222

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Eskişehir Millet Vekili Adayı Fatih Dönmez’in 2 Mayıs akşamı Haber Global’de katıldığı programda sorulan,

Bu Rusya ile ilişkiler konusunda bir 20 milyar dolar iddiası var, çok dolaşıyor sosyal medyada da Rusya'nın seçimler nedeniyle faturayı ertelediği ve seçimler sonrasında Türkiye'nin bir fatura ile karşılaşacağı doğalgaz faturası gibi bir iddia var doğru mudur? Sorusuna:

"Ne kadar dediniz, 20 milyar dolar. Gazprom şirketiyle geçtiğimiz yıl fiyatlar olağanüstü artınca tabii, hiç kimsenin ön görmediği şekilde, belli bir rakamın üstündeki ödemelerin ertelenmesi konusunda bir mutabakat sağlandı, bir müzakere yapıldı bu tamamen bizim Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın koordinasyonunda götürdüğümüz ödemeler dengesi açısındandır. Bu ticari ilişkilerde her zaman yapılabilen geçmişte de yapılmış hadiseler. Denilen rakam da öyledir onu da bir kere düzeltmiş olayım şeklinde cevap verdi."

Ayrıca dün akşam Habertürk TV’de katıldığı programda ücretsiz doğalgaz sorusu üzerine,

İGDAŞ’ın faturaların altına “İGDAŞ’taki arkadaşlar Karadeniz gazımız milletimize hayırlı olsun ifadesini yazmamışlar herhalde mürekkepleri bitti. Karadeniz gazına inanmıyor herhalde İGDAŞ’ı yönetenler” dedi.


Şimdi Bakanlık’ın imkanlarıyla, yapılanlarla övünülmesi, halkımıza yapılanların öğretilmesi, anlatılması çok güzel ve doğru. Ancak mevcut kanuna göre milletvekili olan kişiler ne yazık bakan olamıyor. O zaman da ortaya bir muamma çıkıyor, Bakan Bey bunca zamandır yapılanların reklamını, açılışları, petrol, doğalgaz müjdelerini kimin için veriyor? Acaba bu bedava 1 aylık ve 12 ay boyunca 25 m³ müjdesi yeni gelecek hükümeti, kabineyi, bütçeyi zora sokma adına mı yapılıyor?


Okuyana Son Notum:

Sözcü'den Emre Deveci'ye demeç veren eski BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Yardım,

Karadeniz’den şu an sisteme doğalgaz gelmediğini iddia etti. Yardım, seçim öncesi ücretsiz verilen gazın tamamen ithal gazla karşılandığını, Rusya’dan ithal edilen gazda da ilk kez borç erteleme ile karşı karşıya olduklarını ifade etti. Eski BOTAŞ Doğalgaz Alım Dairesi Başkanı Ali Arif Aktürk de gaz ödemelerinin ertelenmesinin Rusya’ya başka konularda taviz verilmesini de beraberinde getirebileceğine işaret ederek, ertelemenin detaylarına dair TBMM’ye bilgi verilmesi gerektiğini vurguladı.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği