Futbol Sahası Diplomasi Arenasına Dönüştü: Riyad'da Atatürk Krizi...BoluNet
222
GPT
BoluNet

 

 

 

 

Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Finalinde Atatürk Krizi

 

Süper Kupa Finalinde Atatürk ve 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' Pankartına Suudi Arabistan'dan Veto

 

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilecek olan Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finali öncesi, Suudi yetkililerin Mustafa Kemal Atatürk tişörtleri ve 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartına izin vermemesi büyük bir krize neden oldu. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bu talepleri, Suudi Arabistan yönetimi tarafından reddedildi​​.

 

TFF, bu krizi çözmek için Suudi yetkililerle görüşmelerde bulunurken, karşılaşma öncesinde İstiklal Marşı'nın okunacağı ve Türk bayrağının açılacağı bilgisi verildi. Ancak, takımların Atatürk posteri ve tişörtü ile sahaya çıkma istekleri kabul görmedi​​.

 

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bu konuda bir toplantı gerçekleştirdi. Ali Koç, durumla ilgili olarak "Çağırdılar geldik. Gerekirse çıkışta bir açıklama yapacağız" ifadesini kullandı​​​.

 

Galatasaray, maça Cumhuriyetin 100. yılına özel hazırlanan forma ile çıkacağını açıkladı, fakat tişört ve pankartların kullanımına onay verilmedi​​. TFF'nin Galatasaray ve Fenerbahçe ile gerçekleştirdiği toplantı sonrasında, maçın oynanma şartlarına ilişkin kararlar da netleşti. İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitler için saygı duruşunda bulunulacağı, ancak talep edilen pankart ve tişörtlere onay çıkmadığı belirtildi​​​​.

 

Bu kriz, Türk futbolunun Suudi Arabistan'da maruz kaldığı diplomatik bir engelleme olarak tarihe geçti. Futbolun, siyasi ve kültürel çekişmelerin kesişme noktasında yer aldığı bu olay, uluslararası spor etkinliklerindeki hassasiyetleri ve sınırları da gözler önüne serdi.

 

Bu haber BoluNet tarafından hazırlanmıştır.
Daha fazla bilgi ve Bolu ile ilgili güncel haberler için lütfen bizimle www.bolunet.com.tr adresinden bağlantıda kalın.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği