Filenin Sultanları, Paris’te Finali Kaçırdı... BoluNet
222

Filenin Sultanları, Final Biletini İtalya’ya Kaptırdı: 2024 Paris Olimpiyatları

 

2024 Paris Olimpiyatları yarı finalinde sahne alan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, final hayalini gerçekleştiremedi. Güçlü rakibi İtalya’ya karşı oynanan kritik maçta 3-0’lık skorla mağlup olan Filenin Sultanları, bronz madalya için mücadele etmeye devam edecek. Bu mağlubiyetle, millilerimiz Paris’te finale yükselme şansını yitirdi ve İtalya tarihinde ilk kez olimpiyat finaline adını yazdırdı.

 

Karşılaşmanın Detayları ve Kritik Anlar

 

Paris’te South Paris Arena’da oynanan ve dünya çapında büyük ilgi gören yarı final mücadelesi, her iki takımın da sahaya yüksek bir enerjiyle çıkmasıyla başladı. İlk sete etkili başlayan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, özellikle Eda Erdem Dündar ve Elif Şahin’in sayılarıyla setin başında rakibine üstünlük kurmayı başardı. Millilerimiz, 9-5’lik skorla farkı açarken, İtalya Başantrenörü Julio Velasco mola almak zorunda kaldı. Bu mola, İtalyan ekibinin toparlanmasına yardımcı oldu ve İtalya, setin ortalarından itibaren hücumda daha etkin bir performans sergileyerek skoru 14-14’te eşitledi. Geriden gelerek 18-16 öne geçen İtalya, bu avantajını koruyarak ilk seti 25-22 kazandı.

 

İkinci sette, millilerimiz bir kez daha güçlü başladı ve Melissa Vargas ile Ebrar Karakurt’un etkili oyunlarıyla 3-2 öne geçti. Ancak İtalya, setin başından itibaren dengede tuttuğu oyunu setin ortalarında kendi lehine çevirmeyi başardı. Hande Baladın ve Zehra Güneş’in başarılı hücumlarına rağmen, İtalya arka arkaya aldığı sayılarla 15-13 geriden gelip, 15-17 öne geçti ve Daniele Santarelli’ye ikinci kez mola aldırdı. İtalya, setin son bölümlerinde daha az hata yaparak 25-19’luk skorla ikinci seti de kazandı.

 

Üçüncü set, belki de maçın en heyecanlı ve çekişmeli anlarına sahne oldu. Millilerimiz, 6-3’lük bir seriyle sete hızlı bir başlangıç yaptı ve İtalya’ya mola aldırdı. Setin ortalarında 12-9’luk bir üstünlük kuran milli takım, bu avantajını sürdürmeye çalıştı. Ancak İtalya, oyun disiplinini bozmadan geriden gelerek skoru 20-20’de eşitledi ve setin son bölümlerinde bir kez daha üstünlüğü ele geçirdi. 25-22’lik skorla son seti de kazanan İtalya, maçı 3-0 galibiyetle tamamlayarak adını finale yazdırdı.

 

Millilerin Mücadelesi ve Önümüzdeki Hedef

 

Bu sonuçla birlikte Filenin Sultanları, final şansını yitirmiş olsa da bronz madalya için mücadelesine devam edecek. Millilerimiz, 10 Ağustos Cumartesi günü Brezilya ile karşı karşıya gelecek ve bronz madalya için sahaya çıkacak. Brezilya, turnuvanın başından bu yana istikrarlı bir performans sergileyen güçlü rakiplerden biri olarak dikkat çekiyor. Bu zorlu mücadele, millilerimizin olimpiyat madalyasıyla yurda dönme umutlarını sürdürmesi açısından büyük önem taşıyor.

 

Öte yandan, İtalya bu galibiyetle tarihinde ilk kez olimpiyat finaline yükselmenin gururunu yaşıyor. 11 Ağustos Pazar günü oynanacak olan finalde ABD ile karşılaşacak olan İtalya, şampiyonluk için ter dökecek. ABD, turnuvanın favorilerinden biri olarak gösteriliyor ve final mücadelesi voleybol dünyasında büyük heyecanla bekleniyor.

 

Maçın Ardından Yansımalar ve Yorumlar

 

Maçın ardından konuşan A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, takımının gösterdiği performanstan gurur duyduğunu ancak finale çıkamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. Santarelli, “Takım olarak elimizden gelenin en iyisini yaptık. Ancak İtalya bugün bizden daha iyi oynadı. Şimdi önümüzde bir bronz madalya maçı var ve tüm enerjimizi bu karşılaşmaya odaklayacağız” şeklinde konuştu.

 

Takım kaptanı Eda Erdem Dündar ise, “Bugün sahada elimizden geleni yaptık ama maalesef final bileti İtalya’ya gitti. Şimdi önümüzde Brezilya ile oynayacağımız bir maç var. Bu maçı kazanıp bronz madalya ile ülkemize dönmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Voleybol camiasında ise İtalya’nın başarısı büyük yankı uyandırdı. Uzmanlar, İtalya’nın finale yükselmesini, takımın disiplinli oyunu ve güçlü savunmasına bağlarken, Türkiye’nin ise özellikle setlerin son bölümlerinde daha dikkatli olması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Türkiye’de voleybola olan ilginin her geçen gün arttığı bu dönemde, Filenin Sultanları’nın mücadelesi tüm ülkede büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Olimpiyat oyunlarının sonlarına yaklaşırken, milli takımımızın bronz madalya mücadelesi voleybolseverler için yeni bir heyecan dalgası yaratıyor.

 

Bu haber BoluNet'ten!

Bolu'nun ve Gündemin nabzını tutun!

BoluNet'te en güncel ve çarpıcı haberler sizi bekliyor: www.bolunet.com.tr

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği