FETÖ İddianamesi Bekir İrtegün'ü Boluspor'dan Uzaklaştırdı...BoluNet
222

Bekir İrtegün'ün Boluspor Macerası Kısa Sürdü: FETÖ Gölgesi.

 

Boluspor, geçtiğimiz günlerde teknik direktörlük için anlaştığı Bekir İrtegün ile yollarını, kamuoyunda yaşanan tepkiler nedeniyle ayırmak zorunda kaldı. Bu kararın ardında, İrtegün'ün Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) futbol yapılanması iddianamesinde adının geçmesi ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak ceza almış olması yatıyor.

 

İrtegün, 2020 yılında FETÖ'nün futbol yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. İfadesinde örgüt hakkında detaylı bilgiler veren İrtegün, ByLock kullanıcısı olduğunu kabul etmiş ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak cezasında indirim almıştı. Mahkeme, İrtegün'e "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verirken, etkin pişmanlık hükümleri nedeniyle bu ceza 2 yıl 1 aya indirilmişti​.

 

Boluspor, bu gelişmelerin ardından kamuoyundan gelen tepkilere duyarsız kalmayarak İrtegün ile olan anlaşmasını iptal etti. Bu iptal kararının ardından, Boluspor yönetimi hızlı bir şekilde harekete geçerek, takımın başına Serhat Gülpınar'ı getirdi.

Bu olay, Boluspor camiasında büyük yankı uyandırdı ve kulüp yönetimi, taraftarların ve kamuoyunun tepkilerini dikkate alarak doğru bir karar verdiğini belirtti. İrtegün, son olarak Tuzlaspor'da görev yapmış ve orada da istifa ederek ayrılmıştı.

 

Boluspor'un bu kararı, kulübün hem sportif başarılarını korumak hem de kamuoyunun güvenini sürdürmek adına aldığı önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

Bu Haber BoluNet Tarafından Hazırlanmıştır Bolu ve çevresindeki en güncel, doğru ve güvenilir haberlere ulaşmak için BoluNet'i takipte kalın!

Bolu'nun kalbinden haberler, analizler ve özel içerikler sadece bir tık uzağınızda: www.bolunet.com.tr

Haberlerimizle ilgili düşünce ve görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Sizden gelen geri bildirimler, BoluNet'in daha iyi bir haber kaynağı olmasına yardımcı oluyor. Haber önerilerinizi ve yorumlarınızı bize iletmek için bolunet@bolunet.com.tr adresine yazabilirsiniz.

Daha fazla bilgi, derinlemesine analiz ve Bolu ile ilgili güncel haberler için lütfen bizimle kalın!

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği