Fatih Erbakan:
222
 

Fatih Erbakan'dan Sosyal Güvenlik Borçları ve Ekonomi Eleştirisi: "AK Partili Belediyelerin Borçları Neden Daha Önce Tahsil Edilmedi?"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin il başkanları toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erbakan, hükümetin belediyelere yönelik uygulamalarını eleştirirken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarının tahsil edilmesi konusunda AK Parti'yi çifte standart uygulamakla suçladı.

Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye'nin yüzde 70'lik bölümünde belediyelerin el değiştirmesinin ardından SGK borçlarının tahsil edilmeye çalışıldığını belirterek, "20 yıldır AK Parti yönetiminde olan belediyeler bu borçları yaparken neden tahsil edilmedi? Bu belediyeler el değiştirince mi akıllarına geldi?" ifadelerini kullandı. Erbakan, bu uygulamanın muhalefet belediyelerini çalışamaz hale getirmeyi amaçladığını öne sürdü ve "Bu durum, hem muhalefet partilerini hem de o bölgelerdeki halkı cezalandırmak demek. Belediyelerin elini kolunu bağlayarak hizmet yapmalarını engelliyorsunuz. Bundan en zararlı çıkacak olan o bölgedeki halktır" şeklinde konuştu.

"Amerikan Doları Ortadan Kaldırılacak ve İslam Dinarına Geçilecek"

Erbakan, uluslararası finansal sistemde de değişim çağrısı yaptı. Amerikan dolarının etkisinin azalması gerektiğini vurgulayan Erbakan, "Amerikan doları ortadan kaldırılacak ve İslam dinarına geçilecek" dedi. Bu açıklama, mevcut global ekonomik düzenin yeniden yapılandırılması gerektiğine dair Yeniden Refah Partisi'nin görüşlerini yansıttı.

"Maliye Bakanı'nın Çift Maaş Alanları Savunduğu Kadar Emeklilerimizi de Savunmasını Bekliyoruz"

Erbakan, emeklilere yapılan zam oranının yetersiz olduğunu belirterek, hükümeti eleştirdi. TÜİK'in enflasyon oranlarının bile yüzde 75 olduğu bir ortamda yapılan zamların emeklilerin yaşam şartlarını karşılayamayacağını söyledi. "Maliye Bakanı'nın kamuda çift maaş alanları savunduğu kadar emeklilerimizin de hakkını savunmasını bekliyoruz" diyen Erbakan, en düşük emekli maaşının asgari ücrete endekslenmesi gerektiğini savundu.

"İsrail'e Karşı Tepki Göstermenin Zamanı"

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin ölümüne değinen Erbakan, İsrail'in saldırgan politikalarını kınadı. "Siyonizme karşı özgür Filistin, özgür Kudüs, özgür Mescid-i Aksa için mücadeleye devam edecekler" diyen Erbakan, Erdoğan'ın Haniye'nin şehit edilmesi üzerine milli yas ilan etmesini olumlu bir adım olarak değerlendirdi. Erbakan ayrıca, "Bu hain saldırı sonrasında artık bir an evvel Malatya Kürecik'teki radar üssünün kapatılması gerektiğini Yeniden Refah Partisi olarak bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

"Instagram'ın İkiyüzlü Yüzü"

Son olarak Erbakan, Instagram'ın Gazze'deki olaylar hakkında yapılan paylaşımları kısıtlamasına tepki gösterdi. "Bu sosyal medya platformları maalesef siyonizmin kontrolünde. Gazze’de yüz binlerce kadın, çocuk, yaşlı katlediliyor, buna karşı bir tepki konulduğu zaman bunu kısıtlama yoluna gidiyorlar" diyen Erbakan, Türkiye'nin kendi sosyal medya platformlarını oluşturması gerektiğini vurguladı.

Bu haber BoluNet'ten!

Bolu'nun ve Gündemin nabzını tutun!

BoluNet'te en güncel ve çarpıcı haberler sizi bekliyor: www.bolunet.com.tr

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği