Erdoğan İktidarı, Emekli Maaşları Üzerinden Yine Sahneye Çıktı...BOLUNET
222

Erdoğan’dan Emeklilere Yeni Vaat: Gösterişten Öteye Geçebilecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin maaşlarındaki adaletsizliği yeni yeni mi fark etti? Geçtiğimiz ayda, yüzde 25'lik zamla "destan" yazdığını iddia eden hükümet, aslında bu zammın kök maaşa göre alınması sebebiyle birçok emeklinin cebine ekstra bir kuruş bile koymadı. Erdoğan'ın, 22 yıllık iktidarında bir kez daha emeklilere "müjde" vermeye çalışması, aslında onun gerçeklikten ne kadar uzakta olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Temmuz ayında, seçim atmosferi öncesi 5.500 TL'den 7.500 TL'ye çıkardığı en düşük emekli maaşıyla halkın gönlünde taht kuracağını düşünen Erdoğan, emeklilerin tepkileri karşısında şaşkınlığa uğradı mı acaba? Emeklilerin geçinme sıkıntılarına duyarsız kalan hükümet, ekim ayında Meclis'in açılmasıyla en düşük maaşı 10 bin TL seviyesine çıkaracakmış. Peki, bu vaat gerçekten halkın refah seviyesini artıracak mı, yoksa yine göstermelik bir hamle mi olacak?

Binali Yıldırım'ın "Emekli maaşında ciddi bir iyileştirme olacak" söylemi de bu gösterişli vaatlerin bir parçası. Emeklilerin gerçek sorunlarına kulak vermek yerine, onlara yalnızca maaş zammı sunarak sorunları çözebileceğini düşünen bir iktidar anlayışıyla, ülkenin ileriye nasıl gideceği büyük bir soru işareti.

Erdoğan'ın "ekonomist" olduğunu iddia ederek halkın feryadlarını çözme söylemi, 22 yıllık iktidarının başarısızlığını örtme çabasından başka nedir? Vaatler, destan yazma iddiaları, müjde verme ekonomisi... Bu, halkın gerçek sorunlarından uzaklaşarak kendi iktidarını sürdürme gayretidir. Show'larla, gösterişli açılışlarla, halkın gerçek sorunlarını örtbas etme ustalığıyla, halkın gözünden kaçanları gizleme çabasında olan bir iktidardan, gerçekten emeklilere yönelik samimi bir adım beklemek ne kadar gerçekçi?

Erdoğan,bu iktidar anlayışı ile gerçekten halkın sorunlarına duyarlı bir liderlik sergileyebilir mi? Yoksa tüm bu gösterişli vaatler, sadece kendi iktidarını devam ettirme çabasından başka bir şey değil mi?

Sonuç olarak, emeklilerin, gerçekten hak ettikleri refaha kavuşmalarını dileriz. Ancak bu, yalnızca göstermelik vaatlerle değil, gerçekçi ve somut adımlarla gerçekleşebilir.

BOLUNET

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği