Erdoğan'dan Emekli ve Memura Maaş Zammı... BoluNet
222

Erdoğan'ın Tatil Açıklaması ve Kabine Değerlendirmesi

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı tatilini 9 güne çıkararak kamu çalışanları için önemli bir düzenlemeye imza attı. Kabine toplantısı sonrası millete seslenen Erdoğan, tatil süresinin 16 Haziran Pazar gününden başlayarak bayram sonrasındaki iki günü de kapsayacak şekilde idari izin olarak belirlendiğini duyurdu. Bu kararla perşembe ve cuma günleri de tatil kapsamına alındı.

 

Erdoğan konuşmasına, eğitim sırasında kaza geçiren iki pilotun şehit olması nedeniyle başsağlığı dileyerek başladı. Ardından, 14-28 Mayıs seçimleri sonrasında oluşturulan kabinenin birinci yılını tamamladığını belirtti ve milletine hizmet etmekten duyduğu gururu dile getirdi. 85 milyon vatandaşına, partisine ve birliğine olan güveni için teşekkür eden Erdoğan, kabine üyeleriyle birlikte milletin teveccühüne layık olmak için çalıştıklarını ifade etti.

 

Erdoğan, demokrasilerin en önemli koşullarından birinin halka hesap vermek olduğunu vurgulayarak, 22 yıllık iktidarları döneminde 18 kez sandıkta millete hesap verdiklerini söyledi. 81 vilayette düzenlenen toplantılar ve mitinglerle doğrudan milletle buluştuklarını belirten Erdoğan, vatandaşlara şeffaf ve güvenilir bir yönetim anlayışı sunduklarını ifade etti.

 

Adalet Reformları ve Sosyal Güvenlik

 

Cumhurbaşkanı, adalet sistemiyle ilgili son bir yılda yapılan reformları detaylıca açıkladı. 52 bin metrekare kapalı alana sahip beş yeni adalet sarayı açıldığını, toplamda 972 bin metrekare kapalı alana sahip adliye binası inşaatının sürdüğünü ve 14 yeni ceza infaz kurumu ile iki denetimli serbestlik ofisinin faaliyete geçtiğini belirtti. Ayrıca, istinaf kanun yolu incelemelerinin hızlandırılması için 21 yeni istinaf dairesi kurulduğunu ve duruşmaların uzaktan yapılabilmesini sağlayan SEGBİS cihazlarının sayısının artırıldığını ifade etti.

 

Erdoğan, sosyal güvenlik alanında yapılan düzenlemelerden de bahsetti. Asgari ücretin net 17 bin 2 liraya çıkarıldığını ve memur maaşlarının Temmuz 2023’te en düşük 22 bin liraya, Ocak 2024’te ise 33 bin liraya yükseldiğini belirtti. Emeklilik aylıklarının artırıldığını ve Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilere yapılan ikramiyelerin yükseltildiğini duyurdu.

 

Deprem ve Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

 

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremler sonrası yürütülen çalışmalara da değinen Erdoğan, depremzedelere yönelik yapılan yardımları ve yeniden inşa çalışmalarını aktardı. 11 şehirde 451 bin 297 bağımsız bölümün inşa edilmeye başlandığını ve 4 bin 333 köyde 100 bin köy evinin inşaatının sürdüğünü belirtti. Ayrıca, İstanbul’daki riskli binaların dönüşümü için Yerinde Dönüşüm Projesi’ne başvuru sayısının 256 bine ulaştığını ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın hayata geçirildiğini söyledi.

 

Enerji ve Terörle Mücadele

 

Enerji alanında yapılan çalışmalara değinen Erdoğan, Karadeniz gazının günlük 5,1 milyon metreküp üretim kapasitesine ulaştığını ve yerli doğal gaz desteğinin bir yıl boyunca devam edeceğini belirtti. Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Cumhurbaşkanı, terör örgütleriyle mücadelenin hukuk içinde sürdürüleceğini ve bölgedeki ekonomik ve demokratik gelişmelerin devam edeceğini ifade etti.

 

Erdoğan’ın konuşmasının sonunda, Türkiye'nin uydu teknolojileri alanındaki gelişmelerine dikkat çekerek, TÜRKSAT 6A’nın fırlatma sürecine gireceğini ve bu uydu ile birlikte Türkiye’nin iletişim uydusu üreten ilk 10 ülke arasında yer alacağını belirtti. Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasının yanı sıra, kamu çalışanlarına yönelik çeşitli düzenlemelerin de hayata geçirileceğini duyurdu.

 

BoluNet: Bolu'nun kalbi burada atıyor, güncel haberler için daima bizimle kalın!

 

Bolu ve çevresindeki en güncel ve doğru haberler için lütfen bizimle www.bolunet.com.tr adresinden bağlantıda kalın. Haberlerimiz hakkındaki düşüncelerinizi, görüşlerinizi ve haber önerilerinizi bolunet@bolunet.com.tr adresine göndererek bizimle paylaşabilirsiniz. Okuyucu geri bildirimleriniz, BoluNet'in daha iyi bir haber kaynağı olması için büyük önem taşımaktadır.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği