Enflasyon Gerçekleri: Halkın Cebi Yanıyor... BoluNet
222

Enflasyon Mücadelesinde Hayal Dünyasında Yaşamak: Hükümetin Uçuk Kaçık Ekonomi Politikaları

 

Türkiye'de enflasyon konusu, her geçen gün daha da komik bir hale geliyor. TÜİK ve ENAG verileri arasındaki uçurum, hükümetin gerçeklerle ne kadar uzaktan yakından ilgisi olmadığını ortaya koyuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, enflasyonun düşeceğine dair pembe tablolar çizmesi, vatandaşa bir masal anlatmaktan öteye geçmiyor. Gerçek hayatın zorlayıcı gerçekleri, hükümetin masallarını yerle bir ediyor.

 

Rakamlar ve Gerçekler: Aradaki Uçurum

 

TÜİK'in açıkladığı veriler, enflasyonun yıllık %61,78 olduğunu söylerken, ENAG bu rakamı %100,88 olarak belirtti. Aradaki fark, hükümetin rakam oyunlarıyla halkı nasıl kandırdığını gözler önüne seriyor. Gerçekten de, marketteki etiketlere bakınca bile durumun ne kadar vahim olduğu anlaşılıyor. Ancak Bakan Şimşek, "Önümüzdeki dönemde enflasyon düşecek" gibi pembe hayaller satmaya devam ediyor. Ne diyelim, halkın yaşadığı gerçeklerle hükümetin sunduğu hayaller arasında tam bir uçurum var.

 

Halkın Yaşamı: Cebinden Kan Çekiliyor

 

Her geçen gün artan fiyatlar, vatandaşın cebini yakıyor. Ancak hükümet, "Fiyat istikrarı sağlayacağız" derken bile gözleri yaşartacak bir komediye imza atıyor. Marketlerdeki fiyatlar uçuyor, ancak hükümet yetkilileri hâlâ ekonomik mucizeler yaratacaklarını iddia ediyor. Özellikle düşük gelirli vatandaşlar, bu ekonomik mucizelerin altında eziliyor. Ancak, hükümetin bu durumu görmezden gelmesi, halkın gerçekleriyle tamamen kopuk olduğunu gösteriyor.

 

Hükümetin Hayal Dünyası: Gerçeklerden Uzak Bir Masal

 

Bakan Şimşek ve ekibi, ekonomi politikasını masallar üzerine kurmuş gibi görünüyor. Ne döviz kurlarındaki dalgalanmalar ne de enerji fiyatlarındaki belirsizlikler hükümetin umurunda. Onlar sadece "Yıllık enflasyon düşüyor" masalını anlatmaya devam ediyor. Peki ya bu masala inanan var mı? Enflasyonun, işgücü piyasasını baskılamakla çözülemeyeceği çok açık. Ancak hükümet, ENAG'ın bu uyarılarını da kulak ardı ediyor. Ekonomik gerçekler karşısında gözlerini kapatıp, kendi hayal dünyalarında yaşamayı tercih ediyorlar.

 

Halk Gerçekleri Yaşıyor, Hükümet Hayalleri

 

Hükümet, enflasyonla mücadelede başarısızlığını saklamak için pembe hayallerle dolu açıklamalar yaparken, halk gerçekleri yaşıyor. Hükümetin, halkın refahını artırmak gibi bir derdi yok gibi görünüyor. Sadece, iktidarını koruma çabası içinde. Ancak, gerçekler ne kadar örtbas edilmeye çalışılsa da, halkın yaşadığı ekonomik sıkıntılar gün gibi ortada.

 

Bu haber BoluNet'ten!

Bolu'nun ve Gündemin nabzını tutun!

BoluNet'te en güncel ve çarpıcı haberler sizi bekliyor: www.bolunet.com.tr

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği